Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 16.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Наївна?

Наївна?

Вона просто хотіла кохати і бути коханою, мати щирого й вірного друга, на якого можна покластися… Але світ відвернувся від неї! Та вона любила цей світ, бо в її доброму серці не було й найменшої гадки про те, що в ньому так багато зла. Вона була оптимісткою, а її натомість називали наївною

Мама подарувала Катерині гарну зовнішність: великі карі очі, губки бантиком, рум’янець, тугу косу до пояса. А від татуся вона взяла ще й маленькі милі ямочки на щічках. Що й казати – красуня. Та Катруся ніколи не пишалась тим, що на неї заглядаються парубки більше, ніж на її подружок. Бо батьки дали їй хороше виховання. За своєю натурою вона була дуже довірливою. Це й зіграло з нею злий жарт.

Кажуть, що всі молоді люди – максималісти. От і Катерина, познайомившись із Сашком, без жодних сумнівів подарувала йому серце. Дівчина з головою поринула в кохання. Тим паче, що й Олександр теж щиро покохав юну красуню. Не за вроду, а за глибокий внутрішній світ. У цьому Катя навіть не сумнівалась, адже в них спочатку була телефонна дружба й розмови до світанку. Хлопець випадково сплутав цифри в телефонному номері й подзвонив, а почув настільки приємний і ніжний голос, що не втримався, аби не познайомитися і не поспілкуватися. Лише через місяць Сашко наважився запросити Катрусю на прогулянку в парк, бо боявся, що ця зустріч зіпсує їхні щирі розмови, а він ними жив. Проте обоє одразу зрозуміли, що це доля.

Дівчина хотіла поділитися своїм щастям із близькими, з усім світом. Усі подружки вже знали, який Сашко милий, добрий, люблячий, ніжний… І всі ніби щиро раділи. Усі, та не всі… Не надто щиро раділа найкраща подруга Олена, яка знала абсолютно про все, що відбувається у стосунках закоханих. Зрозуміло, без проблем і конфліктів не обходилось, але причини зажди були настільки несерйозні, що Катерина не надавала цьому значення. Та Оленка була іншої думки, про що постійно й говорила Сашкові: “Ти подумай, якщо вже зараз у вас виникають конфлікти на рівному місці, то що буде, коли ви одружитесь”. Подруга ж своєю поведінкою показувала хлопцеві, що вона не така, що вона краща і буде порошинки з нього струшувати. Постійні сумніви зробили свою справу, тож Сашко почав потайки зустрічатися з Оленою. Може, він таким чином хотів зрозуміти, з ким йому насправді буде краще, а, може, подружка була аж занадто наполегливою. Зрозуміло, Олена зробила все можливе, аби Катерина про все дізналася. Адже їй це було на руку, бо ж знала, що суперниця не пробачить зради. І тут навіть не йдеться про фізичну зраду, Катерина не змогла пробачити, що Сашко витер ноги об її душу. А тому дівчина просто поступилась і навчилась жити далі. Щоправда, зрозуміла, що світ дуже жорстокий.

З часом Сашко зрозумів, що наробив непоправних дурниць, бо насправді кохав тільки Катерину. Намагався повернути кохану, але та не готова була йому пробачити. Поки що… Можливо, з часом, бо зараз вона ще вчиться розбиратися в людях і все ж вірить у краще.

Скажете, наївна? Але не варто забувати, що без віри в світле майбутнє людина не проживе й дня. Безнадія та розчарування виснажують душу. А чого варта людина без душі?..

Навкруги так багато негативу, а вона вірить… Вірить, що завтрашній день буде кращим, вірить, що своїм добрим серцем вона породить добро у відповідь. Вона вірить у справжнє взаємне кохання… Вірить, що воно обов’язково буде щирим, без обману і без зрад… Колись… У майбутньому… От тільки навчиться розуміти, кому можна віддавати своє серце.

16.11.2015Оксана ГУЛІН



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2015p. 
На головну сторінку