Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 16.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Загартовуватися та зміцнювати м’язи заради здоров’я нації

Загартовуватися та зміцнювати м’язи заради здоров’я нації

До цього закликали рівненських школярів на черговому уроці в університеті “Здоров’я нації”, заняття якого проходять у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. До організації та проведення уроку традиційно долучилися працівники комунального закладу “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Рівненської обласної ради.

Восьмикласникам Рівненського природничо-математичного ліцею “Елітар”, які цього разу стали слухачами університету, розповіли про бюджетні установи та неформальні фізкультурно-спортивні формування Рівнещини, що спрямовують свою діяльність на залучення широких верств населення до різноманітних сучасних видів рухової активності, оздоровлення та загартування.

Зокрема, з основними напрямами роботи комунального закладу “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Рівненської обласної ради слухачів ознайомила заступник директора закладу Руслана Найко. З її доповіді діти також дізналися найбільш вагомі та цікаві відомості про світовий рух спорт для всіх, розвиток масового спорту в Україні та на Рівненщині зокрема. З допомогою слайдів, демонстрація яких супроводжувала доповідь, вони мали можливість скласти враження про конкретні спортивно-масові заходи, що їх проводить заклад, і переконатися, що, долучившись до них, вони можуть провести своє дозвілля цікаво, весело та з користю для здоров’я.

Загартувати організм та зміцнювати здоров’я з допомогою зимового плавання учнів закликала засновник Рівненського клубу любителів зимового плавання “Полярні ведмеді” Ірина Кравцова. Вона розповіла про роботу клубу, досвідченні учасники якого завжди готові допомогти початківцям фізично та морально-психологічно підготуватися до крижаної купелі.

Та найбільш переконливо агітували учнів займатися спортом члени обласної організації “Street Workout Rivne”. Для цього вони запросили їх на спеціалізований майданчик, який, до речі, відкрився цього літа у сквері поруч з бібліотекою завдяки зусиллям аматорів воркауту. Тут воркаутери на чолі з Олександром Тимчуком продемонстрували, на що здатне тіло молодої тренованої людини. Вправи з різних дисциплін воркауту у їх виконанні викликали непідробне захоплення не лише в учнів, а й у численних перехожих, що зупинялися помилуватися силою та вправністю спортсменів.

Після показових виступів між учнями та спортсменами зав’язалося невимушене спілкування. Воно органічно перейшло у фотосесію з нагоди 100 днів до старту ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор у Ліллехаммері.

16.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2015p. 
На головну сторінку