Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 16.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

В середньому батончику шоколаду міститься близько восьми частинок таргана

В середньому батончику шоколаду міститься близько восьми частинок таргана

Багато людей, у яких є алергія на шоколад, а також усі любителі шоколаду можуть бути шоковані такою новиною. Справа в тому, що у них з’являється реакція не на какао і не на будь-які інші інгредієнти цих ласощів. Як з’ясували вчені, алергічні загострення спровоковані частинами тарганів, які заражують всі партії шоколаду.

В середньому батончику шоколаду міститься близько 8 частинок цієї комахи, що вважається безпечним. Все, що містить більше 60 часток комах, відхиляється.

Залишкова кількість часток комах, які потрапляють в їжу, впливають на людей з алергією і астмою, а побічні ефекти можуть включати в себе мігрень, спазми, свербіж та кропив’янку.

Шоколад не єдиний продукт, який заражений, так як продукти типу макаронів, фруктів, сиру, кукурудзи і пшениці теж містять ці речовини.

Перший раз алергія на тарганів була зафіксована в 1943 році, а аналізи на виявлення цієї алергії почали проводити в 1959 році. Багатьох пацієнтів настільки вражає ця інформація, що вони повністю відмовляються від шоколаду. Однак якщо ви думаєте, що, купуючи дорожчий шоколад, ви зможете уникнути тарганів, ви сильно помиляєтеся. Справа в тому, що таргани і їх екскременти притаманні какао-бобам.

Уникнути комах в їжі практично неможливо. Для цього вам просто доведеться повністю відмовитися від їжі. А щоб в їжі не траплялися частинки комах, виробникам доведеться використовувати більше пестицидів, що набагато гірше, ніж з’їсти кілька тарганів.

16.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2015p. 
На головну сторінку