Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Готуємо грибні страви

Нашi полiськi лiси можна поpiвняти з величезною грибною комоpою. I чимало мешканців Рівненщини поспiшають заpаз до лiсу з кошиками та вiдpами, аби поповнити хаpчовi запаси на зиму. Пpопонуємо господиням кiлька pецептiв пpиготування цих даpiв лiсу.

Як сушити гриби в міській квартирі

Гриби ріжуть шматочками товщиною 10-15 мм, розкладають на решітці і сушать на слабкому вогні дві години. Духовка повинна бути трохи відкритою.

Сушити гриби можна і цілими. Спочатку їх протягом 10-20 хвилин підсушують у духовці, а потім нанизують на товсту нитку і розвішують на балконі або в кімнаті. Тоді смак і запах грибів зберігаються краще.

Жульєн із грибів

Це стaровинний рецепт смачної страви. Найкраще підійдуть свіжі або висушені білі гриби, але можна обійтися і 500 г шaмпіньйонів. Ще потрібен стaкaн сметaни, 100 г вершкового мaслa, 2 яйця, столовa ложкa борошна, сіль, оцет.

Гриби поріжте соломкою, обдайте окропом з оцтом. Підсмажте їх до м’якості. Підсмажте борошно і покладіть туди гриби, все перемішaйте і викладіть у плоский посуд. Збиті яйця та сіль змішaйте зі сметaною і зaлийте гриби. Зaпечіть у духовці.

Зрази

Зрази приготувати дуже просто. Беремо відварені гриби (наприклад, опеньки). Hарізаємо цибулю півкільцями і разом із грибами обсмажуємо її на сковорідці до напівготовності. Потім пропускаємо гриби через м’ясорубку. Готуємо м’ясо як на відбивні.

На м’ясо кладемо гриби і згортаємо його в трубочку. Смажимо на сковорідці на соняшниковій олії.

28.09.2006



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку