Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №260 від 06.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поетичні обжинки

»Моя любове! Я перед тобою...»

»Моя любове! Я перед тобою...»

Літературними читаннями відкрився новий творчий сезон у мистецькому об’єднанні »Поетарх»

Вечір поезії, яким, за традицією, розпочинає навчальний рік народний колектив літературного об’єднання “Поетарх”, відбувся минулої неділі у Рівненському Палаці дітей та молоді.

Учасники об’єднання та їхні гості - учні, студенти, журналісти і викладачі - читали ліричні вірші і прозові твори, об’єднані темою, що викладена в поетичних рядках Ліни Костенко: “Моя любове! Я перед тобою”. Отже, любов’ю у той вечір була сповнена атмосфера Малої зали ПДМ, де відбувалося дійство. Прикрасою вечора став виступ артистів театру співаної поезії “Музика мрій” Ольги та Олександра Кондратенків (на фото) і фіналістки обласного туру “Червоної рути” Оксани Білової, з якими поетархівців єднають багаторічні теплі стосунки.

“І в них було кохання, як у мене, і від любові тьмарився їм світ” - під цими словами української поетеси охоче підписався би кожен із тих, хто чув у той осінній вечір молодих поетів.

Наївні, а часом і філософські, у спробах пояснити світу свої почуття, лунали рядки юних поетархівців Ігора Перевозова, Яни Ступницької, Ольги Ящук, Наталі Ситникової, Ольги Горпенюк. Запам’яталися слухачам чудова, щира проза Ольги Свиріпої, поетичний доробок “ветеранів” “Поетарху” - Павла Осіпова, Юлії Бундючної та Дарини Гузенкової, яка нині навчається у Острозький академії на факультеті літературної творчості. До речі, Дарина презентувала присутнім щойно видрукувану збірку поезій “Обов’язково збудеться!”. Порадували присутніх читанням власних віршів і шанувальниці “Поетарху” - журналістки Валентина Гриб і Наталка Демедюк.

Нинішні літературні читання – своєрідний звіт про творчі перемоги “поетархівців”, які відбулися протягом літніх канікул. Це й участь випускниці “Поетарху” Юлії Костюкевич у всеукраїнському семінарі молодих поетів та прозаїків, що відбувся у Коктебелі, і третя книга цієї юної поетеси “А давай поговорим про Вічне”. І публікація у вересневому випуску журналу “Отражение” добірки творів рівненських літераторів, і серед них - поезії керівника літературного об’єднання “Поетарх”, заслуженого вчителя України Тетяни Горбукової та давніх друзів творчого колективу - поетів Любові Орлової, Сергія Назарова, Валерія Марченка, Валентини Захарової, прозаїків Олега Готка та Віктора Сабодаша.

Розпочинаючи новий навчальний рік, побажаємо талановитим дітям і їхній наставниці щедрого натхнення і нових публікацій. Адже, хоча авторська книжкова полиця “Поетарха” вже нараховує тринадцять збірок віршів та оповідань - це лише маленька частка їх творчого доробку, що має право на довге літературне життя.

06.10.2006Діана ОРЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2006p. 
На головну сторінку