Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №743 від 01.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Поблизу стадіону “Авангард” з’явиться новеньке футбольне поле зі штучним покриттям

Поблизу стадіону “Авангард” з’явиться новеньке футбольне поле зі штучним покриттям

Вже цьогоріч поблизу стадіону “Авангард” може з’явитись новеньке футбольне поле зі штучним покриттям. Фінансування будівництва реалізовуватиметься за грантові кошти УЄФА. В Україні такий проект є пілотним і охопив три області, серед яких і Рівненщина. 

1,5 гектара поблизу стадіону авангард. Це так зване запасне поле. Незабаром завдяки коштам гранту від УЄФА ця територія перетвориться на сучасне футбольне поле зі штучним покриттям.

Олексій Хахльов, голова Рівненської обласної федерації футболу:

- Це стадіон 1 категорії, який характеризується наявністю не менше 500 індивідуальних місць. 10% місць має бути під навісом, 10 VIP-місць,1 туалет. Футбольне поле розміром 105 на 68 метрів, огородження 6 метрів, адміністративне приміщення близько 200 метрів, флагшток, освітлення, трибуни, табло та ворота.

Вартість проекту складає більше 300 тисяч євро.

Олексій Хахльов, голова Рівненської обласної федерації футболу:

- Будівництво цього стадіону відбувається в рамках програми підтримки і розвитку дитячо-юнацького футболу. Ця програма ініційована УЄФА і в рамках неї відбувається фінансування колективних членів, одним з яких є Федерація футболу України. Наша область одна з трьох в Україні, яка як пілотний проект отримала право на таке фінансування. Сьогодні ми вже отримали кошти у розмірі 330 тисяч євро.

Проте, грантодавець поставив свої вимоги для отримання коштів від місцевої влади. Деякі з них можна рахувати фактично виконаними. Мова йде про виділення земельної ділянки для майбутнього поля, наявність інженерних комунікацій та благоустрій території. З четвертим питанням складніше, адже воно потребує значної суми грошей, а це майже 3,5 мільйона гривень. Ці кошти має виділити міська влада на закупівлю 8 тисяч тонн щебеню різних фракцій, а також відсіву та піску.

Олексій Хахльов, голова Рівненської обласної федерації футболу:

- Основне питання  - влаштування підоснови для штучного футбольного покриття, адже це вимагає певних фінансових витрат.

Нині питання фінансування представники спеціально створеної комісії при міській раді вирішили залишити на довивчення, аби звернутись за фінансовою допомогою також і до обласної ради. Вже найближчим часом відбудеться чергове засідання, на якому і буде прийняте остаточне рішення щодо фінансування витрат на створення підоснови для штучного покриття поля.

01.02.2016За повідомленням Сфера-ТВ



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2016p. 
На головну сторінку