Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №747 від 29.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Проект Світового Банку охопить 16 районів Рівненщини

На Рівненщині стартувала практична стадія впровадження проекту Світового Банку “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”.

Так, наразі повністю укомплектована команда консультантів Проекту, готова проектно-кошторисна документація на реконструкцію 48 ФАПів, проводиться робота зі створення веб-сайту.

Аби обговорити поточні питання, котрі виникають у процесі його впровадження Рівненщину із візитом відвідала група експертів Світового банку на чолі з керівником Програм з питань охорони здоров’я Фон Зао. Експерти зустрілися із першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації Юрієм Приварським та керівником Проекту в області Сергієм Рибачком.

“Ми оцінюємо хід виконання Проекту. Під час зустрічі із керівництвом пересвідчилися, що на Рівненщині серйозно підійшли до поставлених завдань Проекту. Ми задоволені тим, що кошти Світового Банку будуть використані на користь ваших людей”, - відмітив Фон Зао.

Проект Світового Банку охопить усі 16 районів області. Разом з тим, оновлювати медичну галузь почнуть з північних. “Ми вирішили розпочати проект з північних районів - Володимирецького та Зарічненського. Адже там більшість населення – постраждалі від Чорнобильської катастрофи, також є позитивний приріст народження”, - зазначив керівник Проекту на Рівненщині Сергій Рибачок.

Загалом на Рівненщині модернізують 105 ФАПів, придбають обладнання та санітарні автомобілі, проведуть семінари та тренінги для персоналу, придбають комп’ютерну техніку та програмне забезпечення для ведення  електронного реєстру пацієнтів.

Усі заходи, що проводитимуться у рамках Проекту, будуть широко висвітлені у ЗМІ. Це унеможливить корупцію, переконаний Сергій Рибачок.

Нагадаємо, Рівненська область увійшла до складу учасників Проекту з субпроектом “Підвищення ефективності лікування та профілактики хвороб системи кровообігу в Рівненській області на період з 2015 по 2020 роки”. Фінансування субпроекту передбачено з двох частин: кошти Світового банку – 25 млн. дол., та кошти обласного бюджету – 2,5 млн. дол.

29.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.02.2016p. 
На головну сторінку