Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №748 від 07.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Чи просив Саакашвілі зал у Хомка?

Чи просив Саакашвілі зал у Хомка?

Антикорупційний форум, який минулої суботи пройшов у Рівному надовго запам’ятається багатьом рівнянам. Справа не лише у тих виступах, які лунали на самому форумі, а й в тому, що було після нього…

Отже, 29 лютого у понеділок мер Рівного Володимир Хомко несподівано скликав прес-конференцію. Приводом для цього стало різке висловлювання Міхеїла Саакашвілі у Рівному під час “Антикорупційного Форуму”: “У Рівному це єдина зала, на яку не потрібен був дозвіл вашого мера Володимира Хомка. Я сподіваюся, що скоро таких чиновників не буде…” І ось як це прокоментував Володимир Хомко: “ Для мене це як сніг на голову. Сказати, що я був здивований – це нічого не сказати. Я довідався про цю дивну заяву пізно в суботу й не став ні до кого на ніч дзвонити. А недільного ранку дзвоню до Петріва (директор Рівненського музично драматичного театру) – він не знає, що це за заборона така, дзвоню до Кульчинської – теж не знає. Далі дзвоню до Чугуєвця (директор МПК “Текстильник”), і він вже підтвердив, що дійсно, така інформація дійшла до команди Саакашвілі. Її надали Плоский та Якимець, вчинили вони це навмисне. У свою чергу, я зробив все, щоб Саакашвілі про це знав. Зі сторони Плоского і Якимця – це примітивна провокація, а я не збираюся вступати в такі перепалки. І зразу згадав про підпал машини, про кабінет... Вибори закінчилися - хто-зна, що там буде далі. Зараз усі працюють, бо роботи багато. Мене зараз цікавлять дахи, двори і таке інше. Мені хочеться, щоб про цю примітивну провокацію знали всі мешканці міста. Я до Саакашвілі нормально ставлюся, в мене дружина дивиться передачі з ним, але особисто я з Саакашвілі не знайомий. Для мене було дуже важливо знати, що ця ідея не його, адже таким чином можна й пропіаритись. Також в цій ситуації я побачив проблему з кадрами в команді голови Одеської ОДА. Звичайно, справа делікатна, і будь-який прокол може її зламати. Я зробив собі висновки і, думаю, Саакашвілі, знаючи всі деталі, також їх зробить. А з Плоским чи Якимцем я зв’язуватися не хочу: Плоского я не знаю, навіть не знаю, який він на вигляд. А з Якимцем – не те, що я б з ним не привітався, але з’ясовувати стосунки я не маю бажання”.

Ми звернулися до директора Міського палацу культури “Текстильник”, депутата міської ради Анантолія Чугуєвця і попросили його розповісти, як все сталося.

- В п’ятницю я отримав смс-повідомлення від Володимира Гребьонкіна з проханням надати великий зал палацу для проведення форуму. Зв’язавшись з паном Гребьонкіним я повідомив, що ніяких проблем із орендою залу на суботу немає. Наші працівники порахували вартість оренди, а вона становила 2558 гривень 64 копійки, і я запросив представника оргкомітету прибути до нас в “Текстильник” для підписання угоди на оренду. Тобто ніякого спротиву надання залу не було. На жаль, представники оргкомітету в нас так і не з’явилися. Таким чином твердження про ніби-то небажання надати приміщення для проведення форуму є цілковитою нісенітницею.

Дмитро Якимець – громадський діяч, лідер “Рівненського Громадського контролю”.

- Я дійсно був в оргкомітеті форуму разом з багатьма іншими місцевими громадськими діячами. Щоправда, питаннями вибору місця проведення не займався. Думаю, що така нервова реакція пана Хомка свідчить про те, що він в усіх своїх проблемах хоче звинувачувати мене, що просто смішно. Про мій вплив на пана Саакашвілі взагалі говорити складно, хотів би я побачити людину яка може на нього впливати… Що ж стосується питання про зал, то тут потрібно зрозуміти форум був антикорупційний і просити приміщення для його проведення у нашої корупційної влади Рівного просто нісенітниця. Думаю це й мав на увазі пан Саакашвілі.

07.03.2016Олександра Нагорна, Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2016p. 
На головну сторінку