Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №205 від 15.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секрети краси

Про що говорять легенди...

Як зберегти молодість і красу, де взяти рецепти вічної молодості? Можливо, відповіді можна знайти у легендах наших пращурів?.. Ми продовжуємо публікацію стародавніх легенд, з яких можна довідатися багато цікавого й корисного.

Легенда №4

Українки завжди славилися своєю красою і молодістю. Не було в них ні дорогих французьких кремів, ні чудодійних ампул. Зате вони вміли варити омолоджувальний засіб... із сала.

Його рецепт настільки простий, що зберігся й до нашого часу. Щоправда, з деякими поправками. Ось він:

Змішайте п’ять подрібнених у порошок сухих листків алое з 40 мл простої і 20 мл рожевої води, а також 10 г меду. Поставте на водяну баню і, старанно перемішуючи, повільно влийте 100 г пряженого сала. Маса має бути однорідною.

Зберігати її слід у холодильнику, а використовувати - як звичайний крем. Завдяки деяким своїм властивостям свіже пряжене сало - справжній скарб. У ньому зберігаються цінні кислоти. У чому їх сила? Вони зміцнюють зв’язки між клітинами, підвищують їх еластичність і здатність до відновлення. Причому, активність корисних речовин посилюється, коли сало стає рідким. Рожева вода заспокоює шкіру, алое чудово зволожує і покращує її захисні властивості, ну, а про мед та амінокислоти, які він містить, годі й говорити...

Перед тим, як застосовувати такий засіб, обов’язково очистіть шкіру, аби відкрити пори. Це поліпшить кровообіг у верхніх шарах шкіри, що дозволить корисним речовинам краще засвоюватися. До речі, косметологи вважають, що цей засіб просто ідеальний для оздоровлення шкіри жінок, які палять.

Легенда №5

Кілька тисяч років тому в джунглях, на півострові Юкатан, мешкав народ майя. Жінки цього племені були настільки прекрасними, що навіть боги спускалися подивитися на них і помилуватися. І їм стало цікаво, як простим смертним вдається виглядати краще за богинь. Вони не повірили власним очам, адже джерелом молодості жінок майя виявилося... звичайне кукурудзяне борошно.

Це борошно вони розводили звичайною водою. Кукурудза віддає шкірі білки – для утворення нових клітин, жири - для пом’якшення старих, а вітаміни й мінерали - для швидкої допомоги і тим, і іншим. А найголовніше - вона утримує вологу всередині шкіри. Мабуть, усім відомо, що її брак - одна з причин швидкого старіння...

15.09.2005Підготувала Олена РУДИК



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2005p. 
На головну сторінку