Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №750 від 21.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Черговий тур “Розминки від чемпіона” пройшов на Острожщині

Черговий тур “Розминки від чемпіона” пройшов на Острожщині

В освітніх закладах Рівненщини продовжується спортивно-масовий захід “Розминка від чемпіона”. Цього разу тур завітав до Могилянівської ЗОШ та Острозької ЗОШ №1.

Уроки фізкультури для школярів проводили Заслужений майстер спорту України, багаторазовий призер та переможець Паралімпійських ігор - Ігор Косенко, та майстер спорту України міжнародного класу з футболу серед спортсменів з вадами слуху – Василь Ажнюк.

Досвідчені спортсмени провели розминку, в ході якої показали учням вправи, які й самі використовують під час тренувань. Вади мовлення у спортсменів не завадили донести до школярів всі знання і досвід, якими хотіли поділитися атлети. Сурдоперекладач доніс до учнів всю важливу інформацію, яку спортсмени хотіли їм повідомити.

Хороший настрій і систематичність фізичних вправ є запорукою здоров’я – така основна ідея виступу спортсменів. Адже, якщо починати тренування з посмішкою на обличчі, то результат тренувань буде вдвічі кращим, ніж коли підходиш до вправ сумуючи. Проте, якщо настрій не дуже, то тренування потрібно провести тим паче, адже це і стане запорукою зміни настрою на краще. Окрім цього гості наголосили на важливості систематичного виконання комплексів вправ, котрі розігріють м’язи всього тіла і не дозволять отримати травму, адже в здоровому тілі – здоровий дух.

В обох школах учні з захопленням слухали атлетів, ставили запитання, фотографувалися з іменитими футболістами та виявляли бажання зіграти матч проти справжніх професіоналів. Просто на шкільному майданчику, після проведення розминки, спортсмени продемонстрували навички володіння м’ячем. На таке дійство прийшла подивитися ледь не вся школа. Майстерність та елегантність виконаних вправ зачарувала не тільки дітей, а й дорослих. Професійні навички футболістів, не піддаються жодному сумніву.

Обидва майстри легко знайшли спільну мову з учнями, адже багато працюють з підростаючим поколінням на тренуваннях та спортивних зборах. Василь Ажнюк навіть обрав своєю професією роботу з дітьми. Після завершення спортивної кар’єри в 2012 році, молодий спортсмен працює тренером-викладачем з футболу в Острозькій загальноосвітній школі-інтернаті для дітей з вадами слуху.

21.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2016p. 
На головну сторінку