Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №751 від 28.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Кримінальне провадження щодо розповсюдження дитячої порнографії поліцейські скерували до суду

Кримінальне провадження щодо розповсюдження дитячої порнографії поліцейські скерували до суду

Працівника комунального навчального закладу Рівненської обласної ради, який зі службового кабінету розповсюджував дитячу порнографію в мережі Інтернет звільнили з посади. Наразі підозрюваний очікує вирок суду.

У грудні минулоріч співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України встановили ряд фактів поширення дитячої порнографії в мережі Інтернет із використанням відповідного програмно-апаратного комплексу. Завантаження відеофайлів зі сценами дитячої порнографії відбувалось з персонального комп’ютера, розташованого в одному з кабінетів комунального навчального закладу Рівненської обласної ради.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп’ютерних програм порнографічного характеру) Кримінального кодексу України.

— Правоохоронці під час проведення санкціонованого обшуку в навчальному закладі вилучили три одиниці комп’ютерної техніки, електронні носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність працівника закладу освіти, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції ДКП НП України Олег Лепеха. — Чоловік свою вину визнав повністю, про що було укладено відповідну угоду. Кримінальне провадження із обвинувальним актом слідчі скерували до Рівненського міського суду. Проведені судові експертизи в сфері мистецтвознавства підтвердили наявність сцен порнографічного характеру у відеоматеріалах, які розповсюджувалися в мережі Інтернет.

Чоловіка з роботи звільнили. Крім того, йому загрожує і кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

28.03.2016Відділ комунікації ГУНП



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2016p. 
На головну сторінку