Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №751 від 28.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як почистити бойлер від накипу?

Приходить час почистити бойлер від накипу. Але як це зробити? Ось проста порада. Бойлер від’єднують від водосистеми. Перевертають. У ємність наливають воду. Потім беруть оцтову есенцію, теж вливають і добре розмішують звичайним прутиком або тонкої палицею і залишають на ніч. Вранці виливають суміш, прополіскують і, таким чином, закінчують процедуру під назвою чистка бойлера від накипу.

Приблизно таким же способом можна очистити від накипу і водонагрівальну газову колонку. Для цього її відключають від газопостачання за допомогою спеціального крана на трубі, а також від водопроводу таким же способом. Після заливають речовину, яка видаляє накип. Після суміш зливають і колонку ретельно промивають чистою проточною водою, після того, як почистити колонку від накипу вдалося, відбувається монтаж приладу.

З усіх способів очищення опалювального котла від накипу найкращим можна вважати гідродинамічне очищення. Для цього використовують спеціальний насос, який подає струмень води в робочий простір котла під великим тиском. Струмені води зривають накип і, таким чином, водонагрівальні труби повністю очищуються. А як очистити котел від накипу механічним способом, то це знаю всі: беруть скребок і чистять вручну.

Що стосується очищення від накипу й інших мінеральних відкладень парогенераторів, то для цього краще використовувати спеціальні гелі, які випускає як вітчизняний, так і закордонний виробник.

А ось з очищенням від накипу водонагрівача доведеться повозитися. Спочатку необхідно відключити від електрики. Після від’єднати від водопроводу. І потім зняти фланець, до якого прикріплений тен. Саме на тенах осідає найбільше накипу. Чистять нагрівальний елемент вручну, при цьому виявляючи обережність щодо терморегулятора. Однак, перш як почистити водонагрівач від накипу, варто купити новий тен для заміни старого.

Опалювальні та водонагрівальні прилади часто виходять з ладу або споживають велику кількість електричної енергії через великий шар накипу. Рекомендується чистити їх не рідше один раз на два або три роки. Якщо рідше, то КПП опалювальних і нагрівальних приладів знижуватимуться пропорційно експлуатаційного часу. При чищенні потрібно дотримуватися запобіжних заходів.

28.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2016p. 
На головну сторінку