Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Продукти, які не можна повторно розігрівати

Продукти, які не можна повторно розігрівати

Всі ми знайомі з певними правилами, пов’язаними з приготуванням і вживанням їжі, але чи багато хто з нас знають, що є деякі продукти, які не можна нагрівати повторно? Справа в тому, що при нагріванні ці продукти не тільки змінюють свою структуру, а й можуть нашкодити здоров’ю. Ні, ми ні в якому разі не примушуємо вас викидати ці продукти, а лише радимо використовувати їх по-новому, наприклад, додавши в салат.

Шпинат. Шпинат дуже корисний для організму, так як в ньому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Особливо люблять цей вид зелені ті, хто веде здоровий спосіб життя і ретельно стежить за харчуванням. Шпинат, тушкований в сметані - одне з популярних страв, чудово поєднуються з гарніром з рису або спагетті, але нагрівати його повторно не можна.

Рішення: для отримання максимальної користі, ми рекомендуємо вживати шпинат в натуральному вигляді, додаючи в салати і смузі, а вже приготований шпинат можна використовувати як соус або холодноу закуску.

Курка. У холодильнику багатьох можна знайти страви з курки. Це джерело білка, який легко перетравлюється, а різноманітність варіантів приготування курячого м’яса вражає уяву. Але все-таки курку не можна повторно розігрівати, так як при цьому змінюється структура білків, що, в свою чергу, може негативно позначитися на травленні.

Рішення: відварна або печена курка відмінно підійде для салату, а шматок підсмаженого філе або курячі котлети, що залишились, використовуйте в холодному вигляді для приготування сендвіча.

Гриби. Гриби - продукт досить складний для організму, адже його навіть не рекомендують дітям молодше чотирьох років. Проте, не варто забувати, що гриби є цінним джерелом рослинного білка, тому якщо ви обмежуєте споживання м’яса, обов’язково включайте їх в раціон, але без вторинної теплової обробки, в результаті якої не тільки зменшується їх користь, але і змінюється поживний склад. Такі зміни можуть викликати болі в шлунку і здуття живота.

Рішення: тушковані гриби рекомендуємо використовувати як соус до гарячої пасті або відвареної картоплі, а також просто в холодному вигляді як салат, додавши, наприклад, нарубану зелень.

Яйця. Згодні, що яйця - це продукт, який ми підігріваємо не так часто. Але все ж важливо знати, що повторний вплив високих температур не тільки змінює смак, роблячи яйця не дуже апетитними, а й істотно впливає на склад. Ряд сполук, що входять до складу яєць, стає токсичним і здатний негативно позначитися на стані здоров’я і навіть викликати отруєння.

Рішення: відварені яйця відмінно доповнять багато салати і навіть сендвічі, а ось омлет і яєчню краще не залишати і їсти відразу після приготування.

Картопля. Надзвичайно живильний і улюблений багатьма продукт, тим не менш, при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Саме тому ми радимо вам не ризикувати і готувати картоплю виключно на один прийом їжі.

Рішення: найпростіше повторно використовувати відварену холодну картоплю, зробивши з неї салат, а ось смажена картопля і картопляні запіканки - це страва на один раз.

Буряк. Ще один овоч, який потрапив в наш сьогоднішній список, це буряк. Насправді, буряк відноситься до тих унікальних продуктів, які при первинному нагріванні не втрачають своїх корисних властивостей, так само як і помідори. Але ось підігрів значно впливає на структуру і склад буряка, що може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, особливо при регулярному використанні такого продукту.

Рішення: що стосується супів на базі буряка, таких як, наприклад, борщ, найправильніше буде готувати порційно, а ось з відвареним буряком існує безліч рецептів салатів. Однак, якщо ви хочете отримати максимальну користь від цього коренеплоду, додавайте буряки в сирому вигляді як в салати, так і в різні смузі.

Селера. Багато господинь люблять додавати селеру в тушковані овочі або супи. Але при повторній термічній обробці частина елементів, що входять до складу селери, змінює свою і структуру і стає канцерогенною. При постійному вживанні такої їжі існує ризик виникнення серйозних захворювань, тому важливо уважно стежити не тільки за продуктами, які ви їсте, але і за способом їх приготування.

Рішення: безліч крем-супів на основі селери дуже смачні і в холодному вигляді, так що обов’язково спробуйте.

05.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2016p. 
На головну сторінку