Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №754 від 18.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Суддя Сало познущався з місцевого самоврядування…

Так прокоментували громадські активісти судову ухвалу щодо поновлення на роботі “опального” голови обласної ради Володимира Ковальчука. Зокрема, через заангажованість судді в обласній раді виникла правова колізія. Суддя Сало своїм рішенням визнав незаконним рішення обласної ради про звільнення Володимира Ковальчука, однак підтвердив законність обрання головою його наступника Олександра Корнійчука. Таким чином в Рівненській обласній раді є два голови.

Про заангажованість судді Сала ще на передодні заключного засідання суду говорили чимало. Зокрема громадська активістка та соціальний юрист, яка пройшла не один судовий процес, Ліана Діновська в коментарі журналістам так коментувала небажання судді переносити засідання через хворобу представника облради:

- За моєю оцінкою, клопотання було вмотивованим, адже юрист, який мав представляти інтереси обласної ради, захворів, а його заступник був у відпустці. Суд був зобов’язаний перенести розгляд справи через поважну причину, а хвороба представника відповідача саме такою і є. Я не пам’ятаю жодного випадку у міському суді, де б суддя відмовив у подібному клопотанні. Було очевидно, що суддя не займав об’єктивну позицію у розгляді цієї справи. Засідання продовжили без юриста обласної ради, фактично останню позбавили можливості довести свою правоту. А не варто забувати, що судові розгляди — це, перш за все, змагальність двох сторін. Як на мене, представники обласної ради тепер мали би клопотати про відвід судді.

Однак обласна рада не дослухалася до порад юристки, і це дозволило судді фактично підмітити Закон “Про місцеве самоврядування” своїм рішенням. Такі неоднозначні ухвали для судді Сало виносити не вперше. Так у грудні 2013 року саме цей суддя скасував та визнав протиправним рішення сесії Рівненської міської ради “Про звернення депутатів міської ради до президента України Віктора Януковича з приводу підписання Угоди про асоціацію з ЄС” (справа #817/4419/13-а). А також саме цей суддя поновив на посаді сумнозвісного прокурора Таргонія, після того, як його було затримано за отримання хабара.

Тепер же суддя Сало дописав у свою біографію ще одне суперечливе рішення, яким фактично створив прецедент для поновлення на роботі не лише Володимира Ковальчука, але й “регіонала” Юрія Кічатого, який був звільнений з посади голови обласної ради на хвилі Революції гідності в такий же спосіб, як і Володимир Ковальчук…

18.04.2016Валентина Добровольська



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2016p. 
На головну сторінку