Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Викрали зброю, аби погасити борги

Викрали зброю, аби погасити борги

Допоки невідомо, чи знали батьки двох 17-річних хлопців, де вони перебувають посеред ночі. Однак після скоєної ними крадіжки в супермаркеті міста Острог 13 квітня о першій годині ночі, довідалися від правоохоронців про їхнє кримінальне “дозвілля”.

За сигналом “Тривога” о 01.15 до місцевого торгівельного закладу виїхали працівники поліції охорони. На місці події вони побачили пошкоджене вікно та те, що всередині хтось є, тому негайно викликали слідчо-оперативну групу.

Як повідомила слідча Острозького відділу поліції Олена Кремененко, разом зі службовою собакою правоохоронці зайшли до супермаркету та на першому поверсі затримали невідомого у камуфльованому одязі та балаклаві, а на другому — ще одного крадія, який також приховував своє обличчя. Згодом встановили і їхні особи. Ними виявилися двоє 17-річних місцевих жителів.

При затриманні зловмисники не чинили опору та не тікали. Поліцейські вилучили у них напаковані сумки з викраденим.

“Швидше за все злочин був спланований заздалегідь, — зазначив працівник державної служби охорони Микола Шевчук. — За інформацією охоронців супермаркету, вони неодноразово бачили хлопців у торговому закладі, які пильно все розглядали”.

Під час огляду місця події працівники поліції встановили, що неповнолітні, пошкодивши спочатку вікно супермаркету, а потім і камери відеоспостереження, піднялися на другий поверх, де розміщені торгові відділи. Хлопці в одному із них почали складати у сумки пневматичні пістолети та гвинтівку, мисливські ножі, ліхтарики, годинники, запальнички, а в іншому — мобільні телефони.

Продавець одного з торгових відділів Наталія розповіла, що попередньо загальна сума викраденого сягає 30 тисяч гривень.

Слідчі Острозького відділу за фактом крадіжки з проникненням у приміщення відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

“Правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до скоєння інших крадіжок, а також, чи мали намір неповнолітні використати зброю для скоєння нового злочину, — повідомив начальник Острозького відділу поліції Валерій Самчук. — Адже викрадена зброя є небезпечною, оскільки її застосування на відстані до двох метрів може спричинити тяжкі тілесні ушкодження”.

Працівники поліції з’ясували, що обоє неповнолітніх із цілком благополучних сімей і раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися.

Як пояснили юні крадії, їм була потрібна зброя, аби за виручені гроші повернути велику суму боргу. Кому і за що, встановлюватиме досудове розслідування.

21.04.2016Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2016p. 
На головну сторінку