Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №757 від 05.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Страсті в ДАБІ

Страсті в ДАБІ

Минулого тижня редакція отримала доволі цікаве повідомлення з нашої обласної поліції: “Посадовці Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області завдали державі збитків на суму в майже півтора мільйона гривень. Слідчим відділом Рівненського відділу поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому міською прокуратурою Рівного за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу.

На підставі ухвали слідчого судді працівники управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ НПУ спільно із слідчими Рівненського відділу поліції та прокуратури 25 квітня провели обшук у адмінприміщенні управління ДАБІ, в ході якого вилучено документацію, жорсткі диски та сейф.

Під час досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління ДАБІ у Рівненській області, що спричинило тяжкі наслідки в інтересах держави, встановлено, що у лютому-березні 2016 року працівники ДАБІ у Рівненській області провели перевірку на одному із будівництв у Рівному, за результатами якої були виявлені правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Однак посадова особа інспекції, отримавши матеріали перевірки, неналежним чином їх оформила та не направила порушнику відповідну постанову, завдавши державі збитків на суму один мільйон 379 тисяч гривень у виді штрафних санкцій, які не надійшли до бюджету”.

Ця інформація не могла не викликати подиву, бо лише кілька місяців тому автор брав інтерв’ю у начальника ДАБІ в Рівненській області Ігоря Мічуди, в якому якраз і йшлося про те, що ця організація нещадно бореться із порушеннями в будівельній сфері і за останній рік штрафи різко зросли. Тому вирішив отримати коментар від самого Ігоря Мічуди. Це вдалося не відразу, бо як вияснилося Ігор Володимирович хворий і знаходиться в лікарні, однак він погодився прокоментувати ситуацію в ДАБІ:

- Державна архітектурна інспекція в Рівненській області працює в нормальному режимі. Що ж стосується інформації, то можу підтвердити дійсно був обшук і вилучення документів. Про саму справу з нібито недорахованим штрафом можу сказати – тут потрібно розбиратися, і в мене таке відчуття, що все це закінчиться нічим. Однак час покаже. Що ж стосується справжніх причин цієї ситуації, то можу сказати – своїми діями ми зачепили інтереси однієї з могутніх виробничо – політичних груп, які прагнуть отримати контроль над будівельною галуззю області…

05.05.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2016p. 
На головну сторінку