Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №758 від 12.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова приїхала у Рівне

Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова приїхала у Рівне

У пріоритеті - спорт. Так, Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова вирушила у тур Україною, аби на власні очі побачити у яких умовах виховуються майбутні світові чемпіони. Зокрема, в першу чергу завітала вона у Рівне.

Час подбати про спорт. У цьому переконана Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова. Власне, вона сама організувала Міжнародний фонд «Спорт і діти». І завдяки своєму напрацьованому авторитету знаходить небайдужих людей, які фінансово допомагають українським майбутнім чемпіонам. Окрім того, попрацювати із цими дітьми вона запрошує і еліту світової гімнастики. Зокрема, сьогодні Стелла Захарова вирушила у тур  Україною. Таким чином,  світова чемпіонка намагається привернути увагу народних обранців до проблем спорту у регіонах. Зокрема, у Рівному вона відвідала спортивну школу №1. За її словами, тут її потішила доброта і відкритість місцевих тренерів. Однак, умови для тренувань бажають кращого.

Стелла Захарова, Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики:

- Доброта тих людей, які тут знаходяться і на плечах яких тримається це все. І цей зал, який чистенький, побілений, пофарбований. І цей зал, який із 40-х років, і хай буде соромно тим, хто керує областю, які не можуть купити елементарних брусів чи мостика, які за стільки років, коли ще Чукарін та Шахлін виступали на цих снарядах. І ці люди зберігають це все. Тому що на їхніх плечах тримається це все. За півтори тисячі, я не знаю  хто може вижити і так буде любити свою справу і працювати тут.

Дитячо-юнацька спортивна школа №1 функціонує вже майже 70 років. Тут виховують спортсменів з гімнастики, фрістайлу, греко-римської боротьби та шахів. Директор закладу Людмила Баль погоджується, що спортивна школа потребує певної фінансової підтримки. 

Людмила Баль, директор спортивної школи №1:

- Найперше, що нас турбує, це наше приміщення. Йому більше ста років. І скільки б ми його не ремонтували, тут потрібні кардинальні зміни. Треба будувати нові приміщення, нові снаряди. От зайшла Стелла Захарова і побачила, що у нас дійсно снаряди закуплені 90% у 70-му році. Ми своїми силами стараємося підтримувати наш зал, але допомога потрібна.

Людмила Баль додає, що їхня спортивна школа може гордиться своїми зірковими і вихованцями, і випускниками. Зокрема, вони є учасниками п’яти зимових олімпіад, багаторазові члени збірних команд України із різних видів спорту. Самі ж вихованці розповідають, що до умов у залах вже звикли, однак хотіли б трохи модернізувати вже застаріле спортивне обладнання. 

Людмила Мащенко, займається спортивною гімнастикою:

- Я вже займаюся восьмий рік спортивною гімнастикою. Я задоволена своїм залом, але хотілося б трохи кращих снарядів.

Орест Коваленко, займається фрістайлом:

- Я займаюсь 8 років. Зал нормальний. Але для нашого спорту не вистачає батуту. І ще щось такого.

Стелла Захарова зазначає, що ставлення держави до спорту в Україні потрібно змінювати, адже незабаром ми просто можемо втратити своїх потенційних світових переможців. І війна у державі не привід не підтримувати спортивний потенціал у всіх регіонах країни. 

За повідомленням cfera-tv.com.ua

12.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2016p. 
На головну сторінку