Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №759 від 19.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

В Рівнеміськраді приймають Регламент

В Рівнеміськраді приймають Регламент

17 травня відбулось чергове засідання сесії Рівненської міської ради.

Зібралися депутати для того, щоб внести правки до Регламенту міської ради і прийняти його. Планували розглянути 56 статей, однак встигли розглянути лише 28. Адже кожну статтю і майже кожне слово депутати розбирали і уточнювали, щоб надалі не виникало непорозумінь.

Зокрема, лунали такі пропозиції:

Пропозиція депутата від РПЛ Романа Стасюка:

«Засідання постійних комісій потрібно проводити в різний час, щоб депутат міг встигати на кожну із них».

У відповідь депутат від БПП Богдан Гапяк зазначив, що така пропозиція хороша, однак її важко буде втілити в життя. Народні обранці не підтримали своїми голосами ідею пана Романа.

Проте, наступну пропозицію Романа Стасюка все ж таки підтримали – 22 голоси «За». Вона звучить так: «Лічильна комісія обирається радою із семи чоловік і до неї входять представники всіх фракцій».

Пропозиція від депутата від «Свободи» Анни Іванової:

«Потрібно, щоб щороку переобиралися голови і склад комісій. Мені все одно, в якій комісії бути, адже я прийшла захищати громаду міста!». «За» проголосувало 22 депутати.

До слова, секретаря Рівненської міської ради й досі не вибрали. А, як повідомив міський голова Володимир Хомко, з 25 травня у нього розпочинається вимушена відпустка. Хто буде керувати містом в період відсутності міського голови – наразі невідомо.

Крім Регламенту на засіданні говорили про:

Незаконне будівництво в парку «Хімік». Володимир Хомко зазначив, що тут будується «Козацька голова» - скеледром. Законність будівництва має узгодитись із ДАБІ;

Хаотичну парковку в районі базару (Набережна). Міський голова повідомив, що дав доручення на врегулювання і створення парковки;

Виступ-прохання інваліда II групи Антоніни Демчук;

Депутат Рівнеміськради Любов Романюк звернулася до Володимира Хомка з проханням продовжити для школярів знижку в оплаті проїзду в міському транспорті. Адже знижка діяла до 15 травня, а навчальний рік триває до 29. Міський голова наголосив, що не може профінансувати знижку для дітей, адже вона не була закладена до бюджету. Він пообіцяв, що звернеться до перевізників з проханням, аби вони й надалі робили знижку, але за власний рахунок.

Депутати продовжать свою роботу в понеділок, 23 травня.

19.05.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2016p. 
На головну сторінку