Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №759 від 19.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#«Громадський контроль» в дії?

Рівненські офіцери ЗСУ звинувачують заступника голови «Громадского контролю» в непорядному «піарі» на учасниках АТО

Рівненські офіцери ЗСУ звинувачують заступника голови «Громадского контролю» в непорядному «піарі» на учасниках АТО

Рівненські офіцери Збройних сил та волонтери просять не «піаритися» на учасниках АТО заступника голови «Громадского контролю», полковника військової кафедри НУВГП Олександра Зайчука (на фото в центрі).

Заступник комбрига 93 ОМБР Олександр Василенко, підполковник ЗСУ Федір Капустинський, командир Рівненського батальйону підполковник Микола Капінос, керівник ГО «Допомога армії - Рівне» Вікторія Шинкаренко просять політика не спекулювати на темі АТО, адже сам він не воював на сході України і не має статусу учасника антитерористичної операції.

„Це в кулуарах рівненських новин пишуть. Пане Зайчук, гламурний паркетний полковник, який отримав звання під час війни просто на кафедрі інституту, вам не соромно перед сусідами вашого військового будинку? Ви всім можете в очі дивитись? Ви зі всіма вітаєтесь????? З підполковником Олександром Василенком, який тримав старий термінал ДАПу, чи з підполковником Миколою Капіносом, який штурмував Савур Могилу? - обурилась на своїй сторінці в «Facebook» керівник ГО «Допомога армії-Рівне» Вікторія Шинкаренко. - Як ви ще умудрились пропіаритись на звинуваченому Стрільцю???? Ви спокійно спите, кошмари не сняться, совість спокійна? Ви не хочете дати прес-конференцію по ваших заявах? Я залюбки з вами поспілкуюсь в прямому ефірі, і не лише я! Ви мене забанили у соцмережах, достойна відповідь жінці від справжнього полковника!!!! Можливо, громадськості буде цікаво, то не соромтесь, поспілкуємося! Це вже занадто, чесно! До речі, журналісти, може, вам буде цікаво, як можна під час війни отримати полковника, не будучи на тій самій війні? Бо мені цікаво. Навіщо створювати спілку учасників АТО, третю в Рівному, якщо мета одна, і при чому в засновниках - пан Зайчук, якщо до АТО він жодного відношення не має? А давайте дізнаємось разом? Мені цікаво.)))

Голову Рівненської обласної спілки ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Сергія Стрільця, який знаходиться в ув’язненні у Луганській області, у біді не залишають його соратники. Вони вирішили бомбардувати зверненнями усі можливі державні органи з проханням перевести справу Стрільця на територію центральної України.

Олег Куницький (ліворуч) та Сергій Стрілець, фото з Мережі. Кримінальне провадження стосовно Сергія Стрільця пов’язане зі зникненням Олега Куницького.

Таке рішення було прийнято на першому з’їзді Рівненського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО».

АТовці вважають, що кримінальне провадження, відкрите проти Сергія Стрільця, несправедливе, а східні суди – упереджені.

- Ми одноголосно проголосували за звернення до усіх можливих керівників органів державлади з проханням перевести цю справу з донецьких упереджених судів на територію центральної України. Ми повинні визволити нашого захисника з того «юридично-кримінального» полону, - зазначив заступник керівника Рівненського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Олександр Зайчук.

Нагадаємо, Головне управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України фактично відхрестилося від свого колишнього підполковника. Його було звільнено з лав ЗСУ. Також в Управлінні повідомили, що «питання щодо дотримання вимог законодавства судом та органами, які здійснюють досудове розслідування, не належать до компетенції оборонного відомства».

За прес-релізом ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО»:

- Ну що тут можна коментувати... Хто знає про крайню поїздку на судове засідання у справі Стрільця у Кремінну? Мало хто. Чому? Тому, що люди, котрі хочуть допомогти, допомагають, і не волають про свою допомогу. Дуже багато пафосу і величності у цьому з’їзді. Хай Сашко не ображається, але це все процес, а важливий результат. Ну і скромність. Це одна із основних людських чеснот. Вона обов’язково має бути притаманна людині, особливо офіцеру. Сашко, підтримую пана Петра Солтиса, не ліпи біля себе тему АТО, дратує дуже сильно, - прокоментував ситуацію підполковник ЗСУ Федір Капустинський.

- Можна було б не звертати увагу на таких діячів, хай собі бавляться. Коментувати тут дійсно нічого, я - не лікар, а тут діагноз. Цікаво було б поспостерігати за прямим ефіром, з задоволенням взяв би у ньому участь, чомусь впевнений, що його не буде, не той формат для молодого політика Сашка.

Публічній особі публічно запропонували взяти участь у прямому ефірі (звичайно, якщо це зацікавить журналістів), де ця публічна особа могла б повністю спростувати всі звинувачення у паркетності і.т.д.

Як політик, Зайчук міг би «поморозитись», це звичайна практика, це не дивно. Але ти, Сашко, полковник, заступник обласної спілки УЧАСНИКІВ АТО. Тебе на прямий ефір запросила жінка, волонтер, ти офіцер. Ти повинен прийняти цей виклик і захистити честь та гідність учасників АТО, припустимо, мою, як учасника АТО, Стрільця і всіх інших, - зауважив командир Рівненського батальйону підполковник Микола Капінос.

19.05.20161463463659-rivnenski-oficeri-zsu-zvinuvachuyut-zastupnika-golovi-gromadskogo-kontrolyu-v



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2016p. 
На головну сторінку