Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №760 від 26.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кому з нас не можна ходити в лазню?

Кому з нас не можна ходити в лазню?

Якщо у вас є бажання схуднути, оздоровити свою шкіру, позбутися від простудних захворювань або ж прибрати целюліт, спробуйте випробувати на собі лазневі процедури. 

Прийшовши в лазню не варто просто сидіти на лавці! Дуже ефективним є поплескування віником, а також розтирання і масаж проблемних ділянок шкіри. Таким чином, організм втрачає рідину, яка виводиться з потом, а разом з цим ми позбавляємося від токсинів. Під впливом гарячої пари за пів години людина може втрачати більше 1 л поту. 

Коли можна відвідувати лазню?

·  при нежиті;

·  при бронхіті;

·  при кашлі.

Тим не менш, незважаючи на користь лазні, пам’ятайте, що деяким людям вона категорично протипоказана. Найчастіше, це люди з проблемами серця і дихальних шляхів. Так що, перш ніж відвідувати парову, рекомендується проконсультуватися з лікарем. 

Дозволена лазня при вагітності?

Безліч дівчат цікавляться, чи можна відвідувати лазню на ранніх термінах вагітності. З цим питанням краще всього звернутися до фахівця, тому що часто лікарі не радять цього робити. 

Можна відвідувати лазню при температурі?

Дозволено відвідувати баню з температурою тіла 37°С, залежить від строків захворювання та загального стану. Якщо ж це тільки початок хвороби, то лазня може добре допомогти, а якщо ви хворієте вже не перший день, то підвищення температури в лазні може викликати навіть серцевий напад. 

Відвідування лазні при застуді

Якщо ваш стан не супроводжується підвищенням температури тіла, і ви відчуваєте тільки першіння в горлі, захриплість, закладеність носа, то лазня піде вам тільки на користь. Буває, що при перших симптомах навіть можна недовго попариться, і вже на наступний день ви не побачите й сліду від захворювання. 

Але, якщо ж хвороба встигла вступити в гостру стадію, то розмноження вірусів буде пришвидшуватися. 

У критичні дні лазня протипоказана!

Більшість фахівців рекомендують утриматися від відвідування лазні під час місячних. Різка зміна температури може викликати біль, сильну кровотечу або ж зовсім – місячні можуть закінчитися. Крім того, саме в цей період організм жінок сильно піддається інфекціям, які найчастіше знаходяться в громадських місцях. 

Дозволено ходити в лазню дітям?

Водні лазневі процедури є чудовим способом загартовування. Зміцнивши імунітет вашої дитини ви надовго позбавите її від різних простудних захворювань. Привчати малюка до лазневих процедур можна з перших тижнів, але перед цим рекомендовано обов’язково проконсультуватися з лікарем. 

Якщо ж дитина здорова, то обмежень за віком відвідування парильні немає. Не забувайте, що температура пари для дітей до року повинна бути не вище 60°С, а час перебування – від 3 до 5 хвилин. 

Кому не можна відвідувати лазню?

Лазня протипоказана людям з такими захворюваннями: 

·  атеросклероз;

·  інфаркт;

·  гіпертонічна хвороба;

·  тромбофлебіт;

·  запалення серцево-судинної системи;

·  ішемічна хвороба;

·  та ін. захворювання серця.

Категорично заборонено ходити в лазню людям з гострими вірусними захворюваннями дихальних шляхів, епілепсією, злоякісними пухлинами.

Також протипоказано відвідування лазні при ревматизмі, запаленні нирок, каменях у нирках, захворюваннях опорно-рухового апарату, гострих захворюваннях в області гінекології, після операцій.

Перед відвідуванням лазні обов’язково порадьтеся з лікарем.

26.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2016p. 
На головну сторінку