Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №764 від 23.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Ні, у нас не свято, лише засідання міської ради

Ні, у нас не свято, лише засідання міської ради

Відчуття таке, що 16 червня частина жителів міста вирішила завітати на сесію міської ради: місця для журналістів і місця біля місць для журналістів були зайнятими. Зайнятою була і площа біля будинку на Поштовій, 2. А рівняни, які проходили повз, відразу починали згадувати: «що ж то сьогодні за свято?». Бо ніяк інакше це скупчення людей вони пояснити собі не могли.

Однак, люди не прийшли сюди просто так. Вони прийшли вплинути на владу нашого міста.

Перше важливе питання, яке розглянули на сесії, стосувалося порушення будівельних норм щодо будинків по вулиці Струтинської, 13-А і 13-Б.

«Біля нашого чотирьохповерхового будинку, – розповідає рівнянка Галина Коробка, – «Рівнепром-екобуд» на чолі із Василем Немешем зводить одинадцятиповерховий будинок. У зв’язку з цим до нас приходили працівники «Рівнегазу» і опломбували котли. Але як ми можемо жити і не користуватися ними? Сам же «Рівнегаз» зняв із себе будь-яку відповідальність. Наші діти бігають, а над їхніми головами височать підйомні крани… Ми вимагаємо, аби була створена комісія, до якої увійшли б представники ДАБІ, «Рівнегазу», екологи та жителі нашого будинку».

У свою чергу, Василь Немеш сказав, що ці звинувачення – звичайний наклеп і піар.

Міський голова Володимир Хомко повідомив:

«Потрібно, щоб люди знали всі кроки будівництва. Призупинити будівництво може тільки ДАБІ, якщо на це буде відповідна причина. Міська рада може лише підтримати вас на суді, але не більше».

Друге питання порядку денного стосувалося аварійного помешкання по вулиці Небесної Сотні, 6-А.За словами Володимира Хомка, нині проводиться експертиза, яка з’ясує стан будинку – чи той підлягає ремонту. Якщо відбуватиметься ремонт, жителів потрібно буде відселити в інше приміщення. А рівняни сумніваються: де гарантія того, що вони потім повернуться в цей же будинок?

Ось як про це говорить тамтешня мешканка:

«Мене звати Юля, мені 24 роки і я кваліфікований спеціаліст. Ми всі розуміємо, що будинок аварійний, але у нас немає гарантії, що нас не виженуть, а там не збудують якийсь новий торговий центр».

Отож, вирішили створити депутатську комісію для детального з розгляду цього питання.

Третє питання, яке встигли обговорити на сесії – «Про поновлення договору оренди землі на вулиці Здолбунівській» (так званий «район ринку Дикого»).

29 народних обранці проголосували «За» продовження оренди землі ще на три роки.

Також цього дня обрали нового секретаря ради. Ним став член фракції «Солідарність» Сергій Паладійчук. В свою чергу, пан Сергій пообіцяв, що сумлінно виконуватиме свою роботу.

23.06.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2016p. 
На головну сторінку