Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №764 від 23.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як швидко позбутися крепатури?

Як швидко позбутися крепатури?

Біль у м’язах після тренування або крепатура викликає скутість в рухах і дискомфорт. Позбутися від ниючого болю хочеться якомога скоріше і, на щастя, існує кілька дієвих способів, які допоможуть початківцям спортсменам. А заодно давайте і з’ясуємо через що ж з’являється крепатура.

Причини появи крепатури

Одна з найпоширеніших помилок новачків у фітнес-залі — це різкі навантаження на м’язи без повноцінного розігріву. У результаті ми отримуємо моторошний тягучий біль у м’язах, суглобах і відсутність тренувань ще тривалий час. Молочна кислота, яка інтенсивно виділяється в тканинах в процесі сильного навантаження на м’язи викликає ту саму біль, іменовану крепатура. У деяких людей вона виводиться з організму досить швидко, в інших неприємна біль може продовжуватися до 10 днів. Перепарат для збільшення м'язевої маси:Купить Синтол

Ніколи не приступайте до тренування без розігріву. Це можуть бути 5-7 хвилин на біговій доріжці, стандартна зарядка або прості махи кінцівками. У кожному разі це краще ніж нічого. У процесі тренування між підходами струшуйте кінцівками, так ви розганяєте молочну кислоту і вона не застоюється в кінцівках

Зменшить ризик виникнення крепатури питний режим під час тренування. Пийте якомога більше води на тренуванні і після.

Дуже акуратно слід приступати до фізичних навантажень після тривалої перерви. Перевищення навантаження після відпочинку призводить до утворення мікротравм в тканинах м’язів, які потім заповнюються молочною кислотою. Така крепатура буде проходити довго, а болі будуть дуже сильними.

Як позбутися крепатури

Якщо відразу після тренування ви розумієте, що крепатури не уникнути — оберніть треновані ділянки тіла теплим рушником, це дозволить розслабити м’язи і цілком імовірно, що крепатури не буде.

Дуже болючий, але найефективніший метод — розтяжка.

Побігайте. Біг дуже ефективно розігріває м’язи і вже через 10-15 хвилин інтенсивних кардіо тренування біль піде.

Чудово допомагає впоратися з болями в м’язах лазня або сауна. Гаряче повітря і висока температура сприяють швидкому виведенню молочної кислоти з організму.

Протизапальні препарати допомагають вгамувати біль. Але приймати їх слід лише в тому випадку, якщо больові відчуття нестерпні. Так як вони зменшують м’язи тіла.

І пам’ятайте, щоб уникнути крепатури, приступати до тренувань слід плавно. Перед тим, як тягати залізо новачкам краще кілька разів походити на пілатес, стрейчинг або йогу. Не забувайте про розминку!

http://korysniporady.com.ua/

23.06.2016



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2016p. 
На головну сторінку