Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №766 від 07.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На факультеті української філології – новий декан

На факультеті української філології – новий декан

30 червня у Рівненському державному гуманітарному університеті відбулося засідання вченої ради, на якому вибирали декана факультету української філології. Із сорока шести осіб, які входять до складу ради, було сорок.

Ректор університету Руслан Постоловський зазначив:

«Факультет української філології – один із провідних факультетів у нашому закладі, тож повинен мати достойного декана. Я ні за кого не агітував і не агітую голосувати. У вас був декан, а ви захотіли вибрати іншого – вибирайте його самі!».

Кандидатів на посаду керівника факультету було два – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Олександр Кирильчук та кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Дмитро Кравець.

Пріоритетними цілями розвитку факультету для пана Олександра були такі: підвищення якості освітнього процесу та конкурентоспроможності випускників на ринку праці; створення можливостей для реалізації потужного науково-дослідницького потенціалу факультету; ефективна робота факультетського студентського самоврядування, розвиток позанавчальних форм активності студентів; запровадження принципів відкритості, колегіальності та підзвітності у сферу управління факультетом; формування дієвої системи профорієнтаційної роботи та формування привабливого іміджу факультету серед абітурієнтів.

У свою чергу, пан Дмитро поставив перед собою такі завдання: ввести інноваційні методи роботи у викладання предметів; підготовка висококваліфікованих фахівців; раціональне планування роботи усіх підрозділів факультету; поліпшити практичне обладнання – бібліотечну базу факультету; співпрацювати із іншими вищими навчальними закладами; встановити партнерство зі спорідненими вузами таких країн, як Польща, Чехія тощо; викладання проводити і для іноземних студентів їхньою рідною мовою; підсилити роботу із залученням засобів інвестицій та ін.

За кандидатуру Олександра Кирильчука проголосувало 14 осіб, а за Дмирта Кравця – 25.

Отож, з наступного навчального семестру новим деканом факультету української філології університету буде Дмитро Кравець.

07.07.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2016p. 
На головну сторінку