Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Тепло усе-таки подорожчає?

На засіданні міськвиконкому, яке відбулося у вівторок, погодили нові тарифи на теплопостачання. 1 гривню 70 копійок буде коштувати один квадратний метр загальної площі в опалювальний період і 60 копійок - у міжопалювальний. А один кубометр гарячої води буде коштувати 4 гривні 8 копійок.

Останню крапку над і у вирішенні цього актуального для рівнян питання поставлять депутати обласної ради. Втім, депутат обласної ради Віктор Матчук переконаний, що підвищені тарифи погодять. Однак, економічної доцільності Матчук у цьому не бачить. На його думку, спочатку потрібно передбачити видатки на оплату цих послуг, а потім підвищувати їх вартість. Адже в міському бюджеті не передбачено додаткових видатків на комунальні послуги.

Якщо ж тарифи підвищаться, місту додатково потрібно буде витрачати ще близько 800 тисяч гривень. Тому заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко запропонувала встановити нові тарифи для бюджетних установ Рівного з 1 січня 2006 року.

Кому ж вигідне підвищення тарифів на комунальні послуги?

Відповісти на це запитання намагалися на під час нещодавнього засідання Рівненського прес-клубу. До участі в засіданні були запрошені директор КП “Рівнеоблводоканал” Володимир Хомко та виконуюча обов’язки гендиректора КТП “Комуненергія” Тетяна Казачек. Та вони, очевидно, не дуже хотіли розповідати присутнім, чому рівняни мусять платити за комунальні послуги більше, ніж тепер.

Зате на прес-клуб завітав член Всеукраїнської спілки ошуканих вкладників та акціонерів України Василь Цинко, який зазначив, що підвищення тарифів на комунпослуги не є нагальною необхідністю. Натомість, зазначив він, слід перевірити фінансово-господарську діяльність КТП “Комуненергія”. Саме з такою вимогою Цинко запропонував надіслати звернення до Президента України.

22.09.2005Оксана ВОЛИНЯК, Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2005p. 
На головну сторінку