Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Тарифна війна в Рівному. Початок

Тарифна війна в Рівному. Початок

Ситуація навколо різкого підвищення комунальних тарифів є проблемою номер один по всій Україні. Тому не й дивно, що на сесії Рівненської міської ради, яка відбулася 22 липня, це питання стало ключовим. І вже після сесії автор зустрівся з головою фракції Радикальної партії Олега Ляшка в міській раді Романом Стасюком, який є ініціатором Звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів України, прийнятого рівненськими депутатами.

- Романе Павловичу, розкажіть про саме звернення.

Р.С.: При його підготовці ми прагнули, щоб цей документ не виходив за межі діючого законодавства і був реалістичним. Що ми вимагаємо?

По-перше, це впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на послуги ЖКГ.

Заборонити нараховувати пеню за несвоєчасну оплату цих грабіжницьких тарифів.

Не допустити постачальникам комунальних послуг виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги.

До того ж, потрібно, аби сама методика встановлення тарифів на послуги ЖКГ, була прозорою та зрозумілою усім споживачам. Це вже функція уряду. Негайно потрібно відновити пільгову норму споживання газу для населення та збільшити її до 2400 кубічних метрів на опалювальний сезон. Тобто всі ці вимоги є абсолютно законними і повинні бути розглянуті нашою центральною владою. Що ж стосується інших проектів звернень, які висували депутатські фракції на сесії, то основні вимоги в них були такі ж, що і в нашому варіанті звернення. Думаю, нині нам усім потрібно згуртуватися і відстояти права наших містян. Не важливо, яка фракція подала проект звернення, потрібно, аби було прийнято рішення про мораторій та збільшення обсягів «пільгового газу». Адже це питання виживання актуальне для більшості рівнян.

– Що буде, якщо наша центральна влада не почує думку міської ради та не прийме рішення про мораторій на комунальні тарифи?

Р. С.: Тоді нам доведеться їхати в Київ та разом із людьми проводити виїзну сесію міської ради прямо під стінами парламенту, або ж Кабінету міністрів…

Володимир Конєв

28.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку