Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівне повинно стати красивим європейським містом

Рівне повинно стати красивим європейським містом

День будівельника - це не лише свято тисяч людей, які працюють в цій галузі. Це свято усіх рівнян, бо ніхто не хоче жити в місті, де негарна архітектура чи жити у погано збудованих будинках. Напередодні Дня будівельника автор зустрівся із керівником однієї з найбільших будівельних організацій – групи компаній «Стоград» Олександром Івановим і попросив його розповісти про своє бачення ситуації в галузі та шляхів її розвитку.

Хочу привітати усіх будівельників Рівного з нашим спільним професійним святом. При цьому не тільки працівників нашої групи компаній, а всіх будівельників. Ми є колеги, і хоч на ринку йде конкурентна боротьба, я поважаю усіх, хто обрав нашу професію, бо вона насправді чудова хоча важка і відповідальна. Ми усі будуємо не якісь абстрактні квадратні метри, а житло та адміністративні приміщення для людей. Тобто, від того як спрацюємо ми залежить життя рівнян. Це всі будівельники повинні усвідомлювати. Наша група компаній вже багато років будує в Рівному, і ще на початку нашої роботи я поставив собі за мету – зводити такі будинки, в яких було б приємно та комфортно жити. Хочу сказати, що ми не лише будуємо житло, а й вже після його продажу продовжуємо обслуговувати будинки. Це робиться для того, аби наші клієнти розуміли - ми даємо гарантію якості будинків, що ввели в експлуатацію. Думаю, така практика має стати нормою для усіх забудовників.

Що ж стосується шляхів розвитку будівельної галузі нашого міста, то тут потрібно розуміти – більшість новобудов, на жаль, в нас ще зводяться за технологією шістдесятих років минулого сторіччя. Це при тому, що технологія будівництва дуже швидко розвивається. Сьогодні все більше українців бувають в розвинених країнах і бачать, які будинки там і які у нас. На жаль, ми поки що дуже відстаємо навіть від сусідніх країн, таких як Польща. Що потрібно робити? Вчитися на їх досвіді і не боятися відходити від шаблонів радянської доби. На моє глибоке переконання – новобудови повинні прикрашати місто. Будинок це не лише житлова площа, це обличчя міста. Якщо сьогодні весь центр Рівного є такою собі мішаниною з сірих типових будівель радянської доби, напіврозвалених хатинок та пустирів, на яких крім буряна нічого не росте, то нам, містянам, особливо гордитися немає чим. Коли ж на їх місті будуть стояти гарні затишні, зручні для проживання новобудови із всією необхідною для комфортного життя інфраструктурою, то тоді дійсно можна сказати – наше Рівне – це справжнє європейське місто, зручне для життя та відпочинку.

Група компаній «Стоград» саме задля цього і працює. Вже тисячі рівнян пересвідчилися, що наше гасло «Ми будуємо Вашу мрію» відповідає дійсності. Ми вдячні за це, будемо і далі будувати якісне житло, яке буде дарувати їх власникам щастя.

11.08.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2016p. 
На головну сторінку