Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №263 від 26.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Репуй, поки молодий...

"Ах, молодость, молодость - в поле ветер, в ж... дым"

"Ах, молодость, молодость - в поле ветер, в ж... дым"

Кажуть, професійна реп-творчість ворогам здається безладним торнадо, а для фанів та друзів - це відпочинок біля перлинного океану. Йдучи до міського Палацу культури “Текстильник”, де відбувався конкурс краси “Міс преса-2006.Осінь” очікувала почути хуліганський “стьоб”, чергову тінейджерську провокацію, але хіп-хоп у виконанні реперської групи “5 МИР” виявився досить “гламурним”, а тексти пісень не змусили червоніти ніжні вуха присутніх у глядацькій залі панянок. Після концерту підійшла до Іллі СОТНІКОВА, одного із двох учасників молодого рівненського реп-дуету.

- Цікавий збіг: у програмці концерту, присвяченого п’ятій річниці нашого видання, прозвучав виступ групи “5 МИР”. Тобто, “П’ятий світ”?

- Ні, саме “ПЯТЫЙ МИР”. Це тому, що у своїй творчості ми орієнтуємося на російський реп.

- Хто - “ми”?

- У складі групи нас двоє: мій друг Назар Войтко та я. Ді-джей Костя, більш відомий як MC-Веселий, робить музику для наших виступів - “мінусовки”, під які ми читаємо реп. Не співаємо, як багато хто думає, а читаємо. Ми поки що не заробляємо грошей своїми виступами. Якщо бачимо, що десь у місті буде проводитися концерт, підходимо до організаторів, пропонуємо свої номери. Раніше ми “власноруч” робили для себе музику на якійсь примітивній програмі. Пізніше познайомилися з реперською елітою Рівного і почали працювати з МС-Веселим. У нього своя студія, там ми і “прописуємося”.

- Про що йдеться у ваших піснях?

- Наш реп - про те, що відбувається із молоддю на вулиці. Говоримо про кохання. Але Назар вважає, що настав час входити у бізнес, робити комерційні треки. Втім, те, що сьогодні продається, - це “фабрика”, попса.

- Ви плануєте все життя залишатися вірними стилю хіп-хоп?

- Хіп-хоп подобається мені з 13 років, і досі не набрид. Мені подобається, що шанувальники хіп-хопу пізнають мене, вітаються зі мною.

- Уяви собі: ось буде тобі років 40-50, а ти таким шустрим дідуганчиком скачеш: “Гей, ви!-Слухайте всі! Всім привіт - ми кльові пацани!”

- Не знаю, що буде далі, та поки що живу у хіп-хопі. Російський реп-батько Майстер Шефф, який заявив про себе на початку 1990-х років, ще й досі успішно працює в цьому жанрі.

- Дозволю собі процитувати:

“Ах, молодость, молодость

- в поле ветер, в ж… дым

Ах, молодость, молодость -

хорошо быть молодым.

Но время, как вода -

все норовит бежать вперед,

И рано или поздно

оно всех нас подомнет”.

Це - Влад Валов, більше відомий як Майстер Шефф. До речі, власник мережі магазинів і видавець хіп-хоп-преси. Процитую ще один його вислів: “Після 24 років людина обирає: або вона робить бізнес, або повністю зникає звідси”. Тобто, з хіп-хопу. Сам Шефф наближається до відмітки “40”…

- …І навіть не думає йти з репу. Мені є з кого брати приклад, до чого тягнутися.

26.10.2006Спілкувалася Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2006p. 
На головну сторінку