Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №263 від 26.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сало - це сила

Справжнє "свинство"

Справжнє "свинство"

Перший всеукраїнський чемпіонат "З любов’ю до Сала" відбувся!

Медики кажуть, що сало - це продукт, який не шкодить здоров’ю. Товстунів-саломанів підтримують і організатори чемпіонату - найтовстіші люди України. На фестивалі Сала, який відбувся у минулими вихідними в Луцьку, любителі національного делікатесу змагалися у жартівливих конкурсах, співали пісні про цей стратегічний продукт і встановили рекорд, створивши і з’ївши найдовший у світі салбургер.

У рамках чемпіонату було організовано науково-практичну конференцію, парад найкращих свиней і кабанчиків, конкурс свинячої краси, свинячі базари і виставки продуктів, які містять сало. Таким чином організатори чемпіонату намагалися привернути увагу українців і світової громадськості до серйозних питань про корисні властивості сала з погляду медицини, розвитку свинарства в Україні і розширити інформацію про розмаїтість страв із головного національного продукту.

“Оду салу” в Луцьку співали два дні, спеціально для чемпіонату створили навіть гімн. А от поет, учасник чемпіонату, Василь Простопчук вірші про національну гордість українців складає давно:

У прірву рота кину сало,

О, скільки там свиней пропало!

Найважчим серед саломанів виявився киянин Ігор Коркодим. До природної ваги пана Коркодима - 138 кілограмів - додався ще й приз фестивалю - смажене порося.

Задля вшанування основних героїв свята - свиней - провели конкурс краси. Симпатичні поросята і свинки у вишуканій мереживній білизні і шовкових сукнях, капелюшках і смокінгах вийшли на “дефіле” перед суворим журі. Королевою конкурсу краси стала Ліля - свиня миргородської породи.

Чемпіонат “З любов’ю до сала” зібрав у Луцьку шанувальників свинини з багатьох областей України. Наступного року організатори обіцяють наповнити змістом офіційне гасло свята: “Саломани усіх країн, єднайтеся!”, зібравши гостей на міжнародний фестиваль.

На знак любові до винуватців свята у Луцьку відкрили макет першого в Україні пам’ятника свині та салу. Ігор ПІДЧІБІЙ, представник Книги рекордів України, пообіцяв: “Коли буде виготовлений справжній пам’ятник, він увійде до категорії “Незвичні пам’ятники”. Можу заявити, що, згідно з експертизою, такого пам’ятника ще немає ніде у світі”.

Не обійшлося на чемпіонаті і без рекордів. 233 мешканці міста принесли свої бутерброди із салом і склали найдовший бутерброд завдовжки 43 метри. Втерли носа українці і гамбургеру, створивши салбургер площею 21 квадратний метр.

Додала до салбургера кільканадцять сантиметрів сала від рівненського кабанчика і кореспондент “РР”.

26.10.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2006p. 
На головну сторінку