Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №786 від 24.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В грудні Рівне стане шаховою столицею України

В грудні Рівне стане шаховою столицею України

Про це повідомив президент Федерації шахів України Володимир Ковальчук на засіданні організаційного комітету з проведення фіналу чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок. В нинішньому році цей захід пройде в Рівному з 5 по 17 грудня.

Головою організаційного комітету одноголосно обрали депутата Верховної ради Андрія Лозового. Хоча сам Андрій Сергійович і не зміг приїхати в Рівне на засідання, він по телефону звернувся до членів оргкомітету та представників місцевих ЗМІ, які прийшли на засідання: «Я дуже пишаюсь тим, що нинішній фінал чемпіонату України з шахів пройде в моєму рідному місті Рівне. Вважаю – розвиток так популяризація цього виду спорту дуже потрібна сьогодні справа. В нашій державі треба дбати про всі види спорту, особливо ті, що розвивають інтелект нації, а саме до них відносяться шахи.

Рівненські ентузіасти шахів багато вже зробили для популяризації цієї гри, особливо серед молоді. Тому потрібно на гідному рівні провести фінал чемпіонату України, аби долучити до цього виду спорту максимально велику кількість рівнян. Саме в цьому я бачу своє завдання, як голови організаційного комітету. В свою чергу дякую владі області владі та міськвиконкому Рівного за підтримку в проведенні фіналу».

Дійсно, шахи на Рівненщині в останні роки набувають все більшої популярності. В обласному центрі працює великий шаховий клуб, діють гуртки при деяких школах. За словами президента Федерації шахів Рівненщини Володимира Ковальчука він сподівається, що проведення фіналу чемпіонату України, стане тією подією, яка дасть новий стимул розвитку шахів в області. Тим більше, що на фінал приїдуть відомі в Україні гравці, добре відомі любителям цього виду спорту.

Що ж до проведення самого фіналу, то він має стати масштабною спортивною подією. Влада Рівного вже виділила для проведення змагань міський будинок культури, де вистачить місць усім бажаючим шанувальникам шахів. Організовано проживання та харчування учасників змагань, тренерів та судів, навіть проробляється культурна програма. Окремо подбали організатори і про інформаційний супровід фіналу. Планується в режимі он – лайн транслювати партії в мережі Інтернет.

Вже після фіналу, планується розробити та прийняти програму введення факультативних занять з цього виду спорту в усіх школах Рівного з перспективою впровадження аналогічних програм по всім навчальним закладам Рівненщини.

24.11.2016Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2016p. 
На головну сторінку