Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №265 від 09.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Азарт

Пожирачі грошей

Пожирачі грошей

Наскільки ймовірний виграш на гральних автоматах, придбаних у секонд-хенді?

У Рівному побував президент Асоціації грального бізнесу України Сергій ТРЕТЬЯКОВ, який обговорював з місцевими владцями ряд питань щодо впорядкування грального бізнесу в області.

Пан Сергій зазначив, що нині в Україні 70 відсотків грального бізнесу перебуває в тіні і з цим потрібно боротися. Діючі гральні автомати, здебільшого, куплені у секонд-хенді за кордоном. Серед них лише третя частина пройшла перевірку на якість. Це означає, що ймовірність виграшу на багатьох гральних автоматах прирівнюється мало не до нуля.

А люди продовжують грати, сподіваючись відіграти втрачені гроші. За словами психотерапевта Василя ГАЛЯБАРА, щотижня до рівненських психіатрів звертаються люди - переважно ті особи, які встигли залізти у великі борги, - з проханням звільнити їх від лудоманії (пристрасті до азартних ігор).

- Звільнити людину від азартної залежності важко, але реально, - зазначив він. - “Хоча лікування” інколи триває роками.

- Якщо у гральних клубах знаходиться десять гральних автоматів, а на стіні клубу вивішені лише 5 патентів - це вже шахрайство, - наголосив пан Третьяков. - І таких клубів варто уникати.

Те, що переважна частина українців грають у пасивні азартні ігри (ігрові автомати), є само по собі проблемою. Європейці перейшли на активні (казино, боулінг). Нам варто перейняти їхній досвід.

09.11.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2006p. 
На головну сторінку