Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №788 від 08.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Рівному відкрито фінал чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок

В Рівному відкрито фінал чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок

Шахи – одна з найрозповсюдженіших спортивних ігор сучасності. Гра поєднує в собі елементи мистецтва – уяви, науки – логічно-точний розрахунок, і спорту. Шахи є однією з улюблених ігор серед рівнян. І тому проведення фіналу чемпіонату України з шахів саме в Рівному з 5 по грудня є визначною подією, яка сприятиме подальшій популяризації цього високоінтелектуального виду спорту.

Шахи мають і виховне значення, сприяють розвитку концентрації уваги, вмінню долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити. Оскільки у грі виявляються особливості людської особистості, вони використовуються у якості моделі наукових досліджень в психології та педагогіці. Також використовуються для моделювання систем штучного інтелекту.

Перед відкриттям фіналу Володимир Ковальчук, Президент Федерації шахів Рівненської області розповів, що в шаховому рейтингу Рівне раніше займало 24 місце, а тепер перемістилося на 3. Молоді шахісти продовжують традицію старої школи і нічим не поступаються «ветеранам» шахового спорту. «В 2005 році на Рівненщині вперше проводилися всеукраїнські фінальні змагання з шахів. Той історичний турнір став потужним каталізатором популяризації шахів в нашому регіоні. Щороку кількість рівнян, що грають в шахи, постійно зростає. Дуже тішить, що діти проявляють інтерес до цієї гри. Спільними зусиллями разом з партнерами організовуються десятки різноманітних шахових турнірів».

Віктор Капустін, Президент Федерації шахів України привітав всіх шанувальників шахів з видатною спортивною подією цього року – стартом фіналів чоловічого та жіночого чемпіонатів України 2016 року. «Переконаний, що проведення цих найпрестижніших шахових змагань стане справжнім святом розуму і талантів, подальшим стимулом для подальшого розвитку нашої улюбленої гри, новою яскравою сторінкою в історії шахів. Щиро зичу всім учасникам яскравої, змістовної, безкомпромісної гри, нових творчих здобутків, а шанувальникам шахів – справжньої насолоди від яскравих захоплюючих партій. Нехай переможе найсильніший!»

Андрій Лозовий, Голова організаційного комітету, народний депутат України, поздоровив гостей та учасників із відкриттям фіналу чемпіонату України з шахів. За його словами, проведення заходу такого рівня – дуже відповідальна справа, як для організаторів, так і для міста Рівне в цілому. «Сподіваюсь, що учасники зроблять все можливе, щоб показати свою майстерність, інтелект та досконалість в грі. Це велика гордість – приймати фінал турніру в нашому рідному місті. Бажаю учасникам натхнення, блискучих перемог, а вболівальникам – незабутніх вражень!»

Світлана Богатирчук-Кривко, заступник голови Рівненської облдержадміністрації висловила вітання учасникам та гостям турніру. Сказала також, що з обласного бюджету на проведення турніру було виділено 10 тис.грн.

Володимир Ковальчук повідомив, що нагородження переможців шахового турніру відбудеться 18 грудня, і запевнив, що воно буде не гіршим, ніж у попередніх роках.

Партії турніру в онлайн-режимі транслюватимуться в Інтернеті на спеціалізованих шахових сайтах та безпосередньо на великому екрані в ігровій зоні міського будинку культури (на сцені).

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати спортивний захід всеукраїнського рівня за участю провідних шахістів України. Ігри проходять у приміщенні Міського Будинку культури. Вхід вільний.

08.12.2016Людмила Сімон



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2016p. 
На головну сторінку