Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Дітям має бути забезпечено рівний доступ до якісного навчання та освітніх послуг

На цьому наголосив Микола Кучерук під час засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури, яке відбулося 9 грудня під його керівництвом. Обласні обранці мають намір на черговій сесії обласної ради 23 грудня звернутися до Верховної Ради, Кабміну та Міністерства фінансів України збільшити фінансування на будівництво та реконструкцію навчальних закладів Рівненської області.

У той час, коли у багатьох регіонах України закриваються школи, багато перебувають у напівпорожньому стані через зменшення кількості учнів – у Рівненській області, особливо у Володимирецькому, Сарненському, Рокитнівському районах, вкрай важко провести оптимізацію загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки там, навпаки, гостро стоїть питання у будівництві нових шкіл і дитячих садків.

У 55 загальноосвітніх навчальних закладах області навчання проводиться у дві, а в окремих випадках у 2,5 зміни, оскільки наявна кількість учнів у декілька разів перевищує проектну потужність шкіл. Щороку більше 3 тисяч дітей на Рівненщині не охоплено дошкільною освітою через відсутність дошкільних навчальних закладів, або ж обмежену кількість місць у вже існуючих.

- Повністю підтримую ініціативу та звернення, яке підготувала наша колега, директор Цепцевицької ЗОШ І-ІІІ ст. Сарненського району Людмила Мариніна, - зазначив голова постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури Микола Кучерук. - Учбовий процес не може тривати з восьмої ранку до 21.00. Права наших діточок не мають порушуватися. В області вже багато років підряд найвищий показник народжуваності по Україні. Ми маємо такі населені пункти, де майже всі сім’ї багатодітні, де найвища народжуваність не лише в Україні, а й у Європі.

15.12.2016Прес-служба Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2016p. 
На головну сторінку