Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Звільнено неповнолітнього, який утримувався під вартою незаконно

За результатами проведеної прокуратурою Рівненської області перевірки з виїздом в слідчий ізолятор працівники прокуратури Рівненської області виявили та відреагували на факт незаконного утримання неповнолітнього жителя області під вартою.

За вказівкою прокурора неповнолітнього хлопця негайно звільнено із СІЗО та передано близьким родичам.

Встановлено, що вироком Рівненського районного суду від 9.12.2016 17-річного хлопця засуджено до 30 діб арешту за вчинення злочину середньої тяжкості – крадіжки (ст. 185 КК України) і до набрання вироком законної сили обрано стосовно нього запобіжний захід - тримання під вартою.

Водночас, відповідно до вимог ч. 2 ст. 492 КПК України такий запобіжний захід, як тримання під вартою, може застосовуватись до неповнолітнього лише у разі, якщо він підозрюється (обвинувачується) у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину за умови, що застосування іншого запобіжного заходу не забезпечить запобігання ризикам щодо переховування від органів досудового розслідування чи суду.

У зв’язку з цим, з метою відновлення конституційного права неповнолітнього та негайного припинення незаконного його утримання у місці несвободи ювенальний прокурор вніс керівнику слідчого ізолятора документ реагування, який задоволено.

Крім того, прокуратура Рівненської області оскаржила в апеляційному порядку вирок суду у частині призначення покарання та обрання обвинуваченому запобіжного заходу. Враховуючи той факт, що у судовому засіданні неповнолітній визнав вину, розкаявся, частково відшкодував потерпілому завдані збитки, прокуратура наполягатиме в апеляції на призначенні останньому покарання із встановленням іспитового строку.

15.12.2016Прес-служба прокуратури Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2016p. 
На головну сторінку