Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівненській обласній раді обговорили проблеми ліквідаторів аварії на ЧАЕС

8 грудня заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський разом із заступником голови Рівненської ОДА Ігорем Тимошенком зустрілися з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та представниками громадських організацій ліквідаторів.

Під час заходу представники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств та інших органів виконавчої влади надали інформацію про виконання програм соціального захисту та реабілітації постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед основних завдань проведення такої зустрічі було виявлення актуальних проблем соціального, медичного, пенсійного забезпечення ліквідаторів та членів їх сімей і напрацювання шляхів для їх вирішення.

«До мене, як до депутата обласної ради, досить часто звертаються і постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС і ліквідатори. Мені відомі ваші проблеми, зокрема і та ситуація зі зменшенням об’єму пільг для учасників ліквідації аварії другої категорії. Наразі ситуація склалась таким чином, що незважаючи на всі зусилля органів місцевої влади, вирішення більшості проблем пов’язаних із виплатами та санаторно-курортним лікування ліквідаторів аварії на ЧАЕС можливе лише на загальноукраїнському рівні.

Тому до найближчого пленарного засідання сесії обласної ради ми підготуємо звернення до міністерства соціальної політики з метою внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині повернення пункту про першочергове щорічне безоплатне забезпечення санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок ліквідаторів другої категорії», - зазначив під час зустрічі заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.

Також учасники зустрічі вирішили рекомендувати головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення розробити план заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та сприяти висвітленню подвигів ліквідаторів у засобах масової інформації.

15.12.2016Прес-служба Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2016p. 
На головну сторінку