Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Справа щодо повернення Радіозаводу державі – зрушила з місця

Справа щодо повернення Радіозаводу державі – зрушила з місця

Вперше за багато років громадськості вдалося потрапити на територію колишнього Рівненського радіозаводу.

Це вдалося зробити за результатами наради під керівництвом голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, що відбулась на минулому тижні.

Нагадаємо, що під час наради голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко ініціював створення спеціальної комісії у складі представників поліції, податківців, ФДМ, громадськості та ЗМІ.

У рамках слідчих дій Комісія оглянула територію заводу, колишні виробничі цехи, бомбосховище та вивчила реальний стан підприємства безпосередньо на місці.

В результаті був складений протокол, який долучать до кримінальної справи. Таким чином правоохоронці отримали можливість пришвидшити розслідування усіх кримінальних справ щодо цього об’єкту.

«Це один з найважливіших кроків у багаторічному процесі повернення Радіозаводу державі. Справу взяв під особистий контроль голова адміністрації Олексій Муляренко і нарешті процес зрушив з місця», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

За його словами, територія колишнього Радіозаводу – це ідеальне місце для промислового виробництва.

«Ці площі одні з найпривабливіших для інвестора на Рівненщині. Поки що територія знаходиться в аварійному стані, але у разі повернення майна державі, шукатимемо надійного інвестора, щоб підприємство відновило свою діяльність і забезпечило робочими місцями не одну тисячу рівнян», - відзначив Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, у свій час Рівненський радіотехнічний завод був одним із найбільших підприємств області, яке виконувало замовлення для військового сектора.

До 2008 року контрольний пакет акцій заводу належав державі. Після приватизації власники не виконували інвестиційних зобов’язань, тому держава вимагала повернення підприємства. Власниками навмисно доведено завод до банкрутства. З того часу тягнуться судові справи щодо повернення його у власність держави.

15.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2016p. 
На головну сторінку