Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

П`ятеро рівнян - у символічній збірній першої частини сезону

П`ятеро рівнян - у символічній збірній першої частини сезону

Одразу п`ятеро футболістів рівненського «Вересу» увійшли до символічної збірної Першої ліги у літньо-осінній частині сезону за версією порталу Sportarena.com.

До числа 33-ох кращих футболістів дивізіону потрапили воротар Богдан Когут, захисники Сергій Борзенко і Артур Западня, півзахисник Антон Котляр і нападник Руслан Степанюк.

Богдан КОГУТ:

Найстабільніший воротар дивізіону - відіграв всі матчі «Вереса» від дзвінка до дзвінка на одному рівні, практично не даючи приводу сумніватися в своїй надійності. Врівноважений, спокійний і холоднокровний Когут чимало виручав (як для воротаря команди з групи лідерів, йому доводилося чимало працювати, звідси - багато сейвів), і можна пригадати хіба що невдалий сейв в моменті з голом сумчан в Березному, та й то - та помилка не стала фатальною для його команди. 8 «сухих» матчів в активі Когута - стільки ж ще у чотирьох воротарів Першої ліги, а більше не вдалося награти нікому.

Сергій БОРЗЕНКО:

Борзенко не уникнув помилок (в тому числі, і результативних), але компенсував негатив самовідданою роботою в обороні та корисністю біля чужих воріт. Досить сказати, що при подачах зі стандартів Сергій виявився причетним майже до десятку гольових загострень, а сам забив п`ять м`ячів - чудовий показник для захисника. Його бенефіс, звичайно ж, припав на переможний матч з «Іллічівцем» - можливо, найбільш статусний матч півріччя, але і без того вистачало яскравих виступів у виконанні цього гравця. У тому числі відзначимо і переможний гол у Тернополі, де рівняни грали на важкому полі на тлі втоми.

Артур ЗАПАДНЯ:

Літній новачок рівнян - одна з вірних ставок, адже в Першій лізі вже встиг заробити серйозний авторитет вдалими виступами за Суми і перебував у полі зору і клубів УПЛ та лідерів-медалістов першого дивізіону. Западня - дуже дієвий гравець, перш за все, в атакуючій роботі. Він один з найбільш настирливих флангових гравців. Його небезпечні подачі в штрафний майданчик суперників (як з гри, так і зі стандартів) дуже допомагали «Вересу», хоча сам Артур голами не вирізнявся. По ходу сезону випробував позицію лівого півзахисника і там теж виглядав органічно.

Антон КОТЛЯР:

У Котляра 7 результативних передач і один гол - і при цьому його сезон експерти називають недостатньо цілісним і відзначають, що Антон здатен на більше. І що найцікавіше - це правда. Котляр поки далекий від тієї стабільності, з якою він виступав за кам`янську «Сталь», хоча вже завоював авторитет в новій команді і виконує у рівнян подачі зі стандартів під праву ногу. Але навіть в далеко не найкращій формі - він створив стільки ассистів, що такий результат не можна ігнорувати. Якщо під час зимових зборів цей гравець додасть - «Верес» отримає величезне внутрішнє посилення.

Руслан СТЕПАНЮК:

Почав сезон голом у ворота «Буковини» і у підсумку у запеклій боротьбі з Киселем пішов на зимові канікули лідером гонки бомбардирів. Хоча у «Вереса» безпрецедентно сильна група атаки, Степанюк відразу ж виграв конкуренцію за місце у старті. Був корисним при різних варіантах побудови гри, відмінно комбінував з товаришами по команді. З кожної атаки намагався витиснути або акцентований удар, або загострюючий пас. Добре доповнював своїх товаришів по команді - при ньому легше гралося і більш потужному Козьбану, і схильному до гри на довгих передачах швидкому Сергійчуку.

15.12.2016Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне) за матеріалами SportArena.com



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2016p. 
На головну сторінку