Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Софтбол

Вище нас - лише Кіровоград

Завітавши якось до обласного управління спорту в справах, журналіст “РР” зустрів там тренера жіночої збірної області з софтболу Володимира СУЛИМАКА, який разом із командою повернувся нещодавно з Кіровограду, зі змагань IV літніх юнацьких спортивних ігор України. Він був переповнений враженнями від успішного виступу на них своїх підопічних. Радість тренера можна легко зрозуміти – наші дівчата посіли на змаганнях почесне друге місце, пропустивши вперед лише першу збірну Кіровоградської області. З останнього за ліком успіху рівненських софтболісток і розпочалася наша розмова.

- Виступом своїх підопічних цілком задоволений, - говорить пан Володимир. - Перед змаганнями планували потрапити до трійки призерів, що з успіхом виконали, і навіть перевиконали, посівши друге підсумкове місце.

У іграх брали участь шість команд з п’яти областей України (кіровоградці, як господарі, виставили два колективи). Приємно зазначити, що наша збірна, кістяк якої складають вихованки районної ДЮСШ “Колос”, виявилася на голову сильнішою за всіх своїх суперників, окрім першої команди Кіровоградщини. Про це свідчать і результати – перемоги у матчах зі збірними АР Крим – 20:0, Львівщини – 27:1, Луганщини – 23:1, Кіровоградщини-2 24:9, та поразка від команди Кіровоградської області-1 – 7:22.

У своїй команді хотів би відзначити Тетяну Бондар, Лесю Кроку (ЗОШ №25), Вікторію Міщенюк, Сніжану Василевську, Тетяну Левчук, Ганну Марко (НВО №12), Ганну Лозу (ЗОШ №19) та Олену Ревуцьку (ЗОШ №8).

- Невже не було ніяких шансів стати першими?

- Результат нашої гри з Кіровоградщиною-1 говорить сам за себе. Основу цієї команди складають гравці команд вищої ліги України. Та й взагалі, у Кіровограді софтбол вважається дуже популярним видом спорту першої категорії, - як у нас футбол чи баскетбол. У фінальному матчі далася взнаки відсутність ігрової практики у нашої збірної. Та й судді, про всяк випадок, трішки допомагали господарям.

Незабаром плануємо знову завітати до Кіровограда, щоб позмагатися уже на першості України. Нашими суперниками будуть переважно ті ж збірні, отож, маємо всі шанси виступити не менш вдало.

- Назагал, софтбол поки-що маловідомий вид спорту для переважної більшості людей. У чому полягають його правила?

- Не хотів би вдаватися в усі тонкощі правил. Скажу лише, що у софтболі потрібно швидко й точно кидати і передавати м’яч, а ще так само швидко бігати, щоб суперник не зміг наздогнати. Софтбол дуже схожий на бейсбол. Відмінності полягають лише у діаметрі біти і м’яча та розмірі поля. Технічно це дуже важкий вид спорту, але наші дівчата, як бачимо, справляються.

- Пане Володимире, як узагалі розвивається софтбол у області?

- Фактично, наша команда – єдина на Рівненщині. Чоловічих клубів немає взагалі. Створена вона була у 2001-му році, й дуже швидко почала розвиватися. За рік ми були вже другими на змаганнях першості України. Минулого року стали бронзовими призерами чемпіонату України. Але після цього досягнення місто і область відмовилися фінансувати команду з невідомих причин. У зв’язку з відсутністю фінансової підтримки в серйозних змаганнях беремо участь вкрай рідко. Усі турніри обмежуються для нас змаганнями у Львові, юнацькими спортивними іграми та першістю України.

- Як же в такій ситуації підтримуєте спортивну форму?

- Граємо спаринги з хлопцями-бейсболістами з ОК ДЮСШ “Колос”, котрі беруть участь у змаганнях першої ліги. До речі, хотів би запросити всіх уболівальників бейсболу 28 та 29 вересня на стадіон “Хімік”, де у ці дні рівненська команда в чергових матчах чемпіонату серед клубів першої ліги прийматиме львів’ян.

- Дякую за розмову. Успіхів Вам!

22.09.2005



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2005p. 
На головну сторінку