Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №792 від 12.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

На Старий Новий рік 5 магічних дій привернуть гроші

На Старий Новий рік 5 магічних дій привернуть гроші

У ніч з 13 на 14 січня ми святкуємо Старий Новий рік, або свято Меланки, або Щедрий вечір. Цього урочистого вечора потрібно приготувати щедрі пригощання та, не зачиняючи дверей, чекати на посівальників з Козою, Меланкою та урочистими привітальними щедруваннями.

А також саме цього вечора необхідно зробити 5 магічних дій, щоб новий рік був багатим, щасливим і вдалим.

1. Приготувати щедру вечерю. На столі має обов‘язково бути кутя, кілька м‘ясних страв, пироги, вареники, млинці, узвар. Адже щедрий стіл у цю магічну ніч має привернути до господи щастя й добробут на наступний рік.

2. Коли прийдуть перші посівальники, потрібно посадити за стіл та чимось пригостити принаймні одного посівальника. Тоді щастя й багатство буде в домі, і, якщо в домі є дівчата неодружені, вони обов‘язково знайдуть собі пару у новому році.

3. Зерно після посівальників треба замести ранком на Старий Новий рік та винести до воріт або у двір. Зробити там вогнище. Коли вогонь розгориться, через нього потрібно перестрибнути всім членам родини, щоб різна нечисть на вогні залишилася, щоб у новий рік увійти чистим.

4. Тато з дітьми має пограти у хованки. А відбувається це так: мама ставить миску з пирогами за стіл, тато сідає й робить вигляд, що ховається за пироги. І діти запитують: «Мамо, а де це наш татко?» На що тато відповідає: «А хіба ж ви мене не бачите? Дай, Боже, щоб і на той рік ви мене так не бачили». Тобто щоб у наступному році так само було багатство.

5. А матуся повинна рівно опівночі піти та набрати у річці води, потім тричі занурити у неї хлібину, примовляючи: «Не хліб це купається у воді, а я купаюся в здоров‘ї та силі».

Потім треба тихенько повернутися додому і торкнутися мокрим хлібом голів сплячих дітей, приказуючи: «Щоб були такі величні, як святий Василь величний». Потім потрібно кинути туди монету, а ранком усі члени сім‘ї повинні умитися тією водою, це має принести щастя на гроші на цілий рік.

І наостанок кілька народних прикмет на Старий Новий рік, що підкажуть тобі, яким буде наступаючий рік.

Народні прикмети на Старий Новий рік

Якщо ніч проти Старого Нового року тиха і ясна, рік буде щасливий і вдалий.

Якщо 14 січня зійде яскраве сонце, рік буде багатий і врожайний.

Якщо іній вкриє всі дерева, буде хороший врожай зернових.

З якого боку на Старий Новий рік небо вкрите хмарами, звідти й щастя очікувати.

Якщо випаде сніг на Старий Новий рік, значить, наступний рік буде щасливим.

12.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2017p. 
На головну сторінку