Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №794 від 26.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Гарячий шоколад з домашнім маршмелоу

Гарячий шоколад з домашнім маршмелоу

Для початку готуємо маршмелоу: Замочити 7-10гр.желатину у 40мл холодної води хвилин на 15.

100гр.цукру, 30мл кукурудзяного сиропу (можна замінити на таку ж кількість меду) та 50мл води доводимо до кипіння. Тримаємо на вогні 5 хвилин. Знімаємо, охолоджуємо буквально хвилин 5, додаємо замочений желатин.

Суміш відразу починаємо збивати міксером на самих великих обертах, поки не утвориться блискуча, щільна маса білого кольору. Це займає в середньому 10 хвилин (залежить від потужності техніки).

Виливаємо цю масу у форму, орієнтовно 15*15см. Дно форми обов’язково застелити пергаментним папером, причому хорошої якості. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.

Далі великий розніс посипаємо через ситечко сумішшю цукрової пудри та крохмалю 1:1.

Викладаємо пласт майбутніх маршмелоу, нарізаємо довільною формою, обкачуємо в пудровій посипці і ще залишаємо в кімнаті на годину, щоб трішки підсохли.

Зберігати можна в щільно закритій коробці.

Варимо гарячій шоколад. Тут все елементарно: доводимо до кипіння 0,5л молока, додаємо 40гр.білого шоколаду, розмішуємо, щоб повністю розтав. Додаємо 40гр.чорного шоколаду, знову ретельно розмішуємо. Знову доводимо до кипіння.

Відразу ж розливаємо по чашках, зверху кладемо кілька штучок маршмелоу і просто насолоджуємося.

26.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2017p. 
На головну сторінку