Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дякуємо медикам

Не менш щасливим та вдячним медперсоналу пологового будинку №2 за народження сина було й подружжя Леся та Олександр Данилюки

Сімейні пологи у другому пологовому

"Турбота добрих лікарів і медсестер зігрівала нас"

Усім молодим батькам відоме хвилювання перед появою на світ їхнього малюка. Ми із Сашею не були винятком. Я перебувала на обліку у досвідченого гінеколога Тараса Миколайовича Грицака, який надавав мені кваліфіковану допомогу протягом усієї вагітності. Коли постало питання, де народжувати, ми з чоловіком, без сумнівів, обрали рівненський пологовий будинок № 2, оскільки, ще навчаючись у “Школі мам”, я готувалася до сімейних пологів. А в цьому пологовому будинку можна було народжувати саме так.

Коли з’явилися симптоми пологів, ми із Сашею відразу поїхали до пологового будинку. Доброзичливість і чуйність ми відчули ще у приймальному відділенні, де в ту ніч чергував досвідчений лікар Євген Володимирович Геккель, який зумів знайти потрібні слова, щоб розвіяти мій страх та заспокоїти. Приємно здивувала атмосфера залу для пологів: тут стояло зручне пологове ліжко, м’яч, мати і все, необхідне для пологів.

Біль легше переносити, коли поруч із тобою рідна людина - скажімо, чоловік. А мудрий лікар - Євген Володимирович, акушерка та санітарка разом створили сприятливу атмосферу для народження нашої донечки. Я сама обирала, де і як мені народжувати: спочатку на маті, на руках у чоловіка, а потім - на зручному ліжку. Відразу після народження дитину поклали мені на груди, і щастю не було меж.

Через дві години нас повезли в післяпологове відділення: у просторій світлій палаті я була разом із донечкою. Турбота добрих лікарів та медсестер зігрівала нас. Я прослухала ряд лекцій та бесід про догляд за дитиною, правила гігієни, переваги та техніку грудного годування і дізналася багато іншої корисної інформації, необхідної для молодої мами. Ми з чоловіком дуже вдячні лікарю Євгену Володимировичу Геккелю, який допоміг з’явитися на світ нашій донечці, та всім працівникам рівненського пологового будинку №2.

Із вдячністю, Альона, Саша і Тіночка

Коментар

“Дуже приємно знати, що люди належно оцінюють нашу працю, - сказала кореспонденту “РР” головний лікар Рівненського пологового будинку № 2 Ганна Чайка. - Запевняю вас, що далі буде ще краще! Зараз ми робимо сучасний ремонт першого поверху, де розмістимо сімейні пологові зали, щоб максимально наблизити майбутніх мам до домашньої обстановки.

Фінансування реконструкції здійснюється державою: мені, як головному лікареві, пощастило виграти ґрант на III-му Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Наш проект називався “Створення сімейних пологових будинків на засадах страхової медицини”. Отже, попереду в нас гарне майбутнє, аби лише народжувалося більше діточок.

16.11.2006Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку