Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пишемо в газету

Дятли з дюбелями

або По інший бік ремонту

Шановна редакція!

Давно купую Вашу газету і читаю на сторінках “Рівне-Ракурсу” консультації фахівців і просто гарні поради щодо різноманітних життєвих ситуацій. Сподіваюся, з вашою допомогою вирішиться і моє питання.

Справа в тому, що мої сусіди продали квартиру, і тепер нові господарі облаштовують приміщення під салон краси. Та мене це не тішить, бо через цей салон у мене в дитячій та спальні така “краса”, що й не змалювати словами. Перегородки між моєю та сусідською квартирою мають товщину, не більше, ніж чверть цеглини: тож майстри, які роблять ремонт у майбутньому салоні, наскрізь попробивали цвяхами стіни.

Навесні я власноруч побілила стелю, поклеїла нові шпалери у дитячій кімнаті, ціле літо збирала гроші, щоб довести до ладу все помешкання. Та нещодавно повертаюся з роботи, а вдома - жах! Шпалери, як і постери, якими діти прикрашали свій куточок, подерті, штукатурка повідпадала… Таке враження, ніби кімнати обстріляли з міномета.

Коли я покликала майстрів і показала їм, що вони наробили, ці хлопці пообіцяли, що все відремонтують, взяли зразок шпалер, щоб купити такі ж, заліпили гіпсом найбільші дірки у спальні, і на тому розпрощалися. Минуло вже три тижні, а справа не зрушила з місця. Навпаки, з’явилися нові тріщини у стіні, адже на сусідській половині ремонт триває. Що мені робити, як примусити нового сусіда виправити наслідки “трудової звитяги” ремонтників?

Валентина, м.Рівне

Лист читачки коментує начальник ЖКП “Центральне” Валерій МЕЛЬНИЧУК:

- Перше, що повинна була зробити читачка, це написати заяву на ім’я начальника ЖКП із проханням обстежити її квартиру. Комісія ЖКП після ретельного обстеження складає акт про пошкодження стін і визначає розмір завданих збитків у грошовому еквіваленті. Цей акт є підгрунтям для судового позову. Втім, до суду справу можна й не доводити, якщо нові сусіди погодяться усунути пошкодження за власний рахунок або просто відшкодувати збитки власниці квартири. Дійшовши згоди, обов’язково домовтеся про терміни виконання ремонту у Вашій квартирі, та, якщо сусіди не дотримаються мирової угоди, сміливо подавайте на них заяву до суду: закон на Вашому боці.

16.11.2006



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку