Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №808 від 04.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

«Кубок Голови Рівненської ОДА» зі спідвею поїде до Латвії

«Кубок Голови Рівненської ОДА» зі спідвею поїде до Латвії

Гонщики з 5 країн світу взяли участь в парних гонках зі спідвею на честь відкриття сезону на рівненському мототреці. Зокрема, за кубок «Відкриття сезону» змагалися пари з України, Польщі, Словаччини, Аргентини та Латвії. До речі, було помітно, що рівняни скучили за спідвеєм, який вважається одним з провідних видів спорту у нашому місті. Адже в день змагань «Мототрек» відвідали багао тисяч рівнян.

Сам турнір проходив за сіткою 15 заїздів для 6 пар. У результаті захоплюючого і видовищного спортивного дійства переможцями міжнародних змагань на приз «Відкриття сезону» стали Віктор Трофімов (Україна) та Євгеній Костигов (Латвія). Латвійський гонщик отримав у нагороду «Кубок голови Рівненської ОДА» з рук очільника області Олексія Муляренка.

«Звичайно, що під час «Великого фіналу» дуже хотілося, аби переможцями стали спортсмени з України, зокрема і наші рівненські. Однак, як відомо фортуна дама примхлива, особливо у спорті, і «Кубок Голови Рівненської ОДА» я з приємністю вручив переможцю змагань, латвійському гонщику Євгенію Костигову», - зазначив у коментарі Олексій Муляренко.

За словами керівника Рівненщини, спідвей стає знаковим видом спорту не лише для Рівного, але й для області в цілому. А тому Рівненська ОДА і особисто Олексій Муляренко докладають максимум зусиль задля його успішного розвитку.

«Сьогодні поступово триває відродження спідвею на Рівненщині. Адже цей вид спорту захоплює все нових та нових вболівальників. Саме тому цього року за моєї ініціативи ми виділили більше 200 тисяч гривень на розвиток спідвею на Рівненщині та звернулися до Міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова з пропозицією створити в Рівному базу для тренувань національної збірної зі спідвею», - розповів Олексій Муляренко.

Керівництво облдержадміністрації спільно з рівненською міською владою активно працюють в напрямку розвитку місцевого спідвею. Зокрема, вже створено комунальний заклад, який займатиметься вихованням нових спортсменів – майбутніх зірок спідвею, затверджено Програму розвитку мотоциклетного спорту на 2016-2020 роки, на порядку денному - створення місцевого професійного клубу. А цьогоріч за підтримки голови ОДА планується проведення 6-ти міжнародних турнірів, участь українських гонщиків у новоствореній Міжнародній Лізі Спідвею (Speedway Friendship Cup), клубів з Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини та України, а також юних спортсменів в Чемпіонаті світу зі спідвею у класі 250 см3.

04.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 04.05.2017p. 
На головну сторінку