Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Харчова сода на службі господині

Харчова сода на службі господині

Дуже часто ми витрачаємо гроші на дорогі засоби для миття та чищення, тоді як харчова сода є абсолютно натуральним економним засобом, який здатний врятувати нас від багатьох поширених проблем у будинку.

Секрет цього продукту криється у його невеликій лужності, завдяки чому він чудово підходить для очищення, усунення запахів і навіть догляду за тілом. Ось чому ми хочемо розповісти вам про ці незвичні способи використання харчової соди. 

1. Чищення водостоків

У всіх нас подекуди трапляється засмічення труб або раковини. З’являється неприємний запах, і ми змушені купувати якийсь хімічний продукт, щоб усунути засмічення. Перш ніж випробовувати дорогий і абразивний очищувач для зливу, спочатку спробуйте застосувати харчову соду.

Вам знадобляться:

1/2 склянки харчової соди

3 склянки гарячої води

Як використовувати

Просто. Спершу насипте в каналізацію соду, а потім залийте гарячою водою. Це дуже ефективно!

2. Усунення хімічних запахів

Часто коли ми купуємо новий рушник, халат або навіть футболку, ми помічаємо докучливі запахи хімічних речовин та барвників, і тканина може бути жорсткою або грубою на дотик. Спробуйте цю пораду, щоб освіжити одяг:

Вам знадобиться:

1/2 склянки харчової соди

Як використовувати

Наприклад, вам треба усунути запах двох рушників і футболки. Що потрібно зробити: замочити їх у теплій воді з 1/2 склянки харчової соди. Наступного дня речі необхідно випрати.

3. Усунення запаху сечі домашніх тварин

Якщо у вас є собака або кішка, то ви знаєте, про що йдеться. У вашій оселі може бути куток, в якому ваша собака любить мочитися, або смердюча коробка для кота. Ми не тільки хочемо позбутися неприємних запахів, але й провести дезінфекцію для безпеки здоров’я хатнього улюбленця. Ось що потрібно зробити:

Інгредієнти

1 склянка білого оцту

2 столові ложки харчової соди

Як використовувати

Вам лише потрібно змішати харчову соду з оцтом, потім поприскати цим розчином, де необхідно, щоб очистити і дезінфікувати. Залиште на 2 години, а потім змийте водою.

4. Очищення кахлю у ванній

За допомогою цього простого побутового секрету, ваша ванна кімната буде сяяти в найкоротший строк. Ось як це зробити:

Вам знадобляться:

3/4 склянки харчової соди

3 краплі ефірної олії чайного дерева

1/2 склянки білого оцту

3 літри теплої води

Як використовувати

Просто змішайте всі інгредієнти разом і додайте у відро з 3 літрами теплої води. Використовуйте губку, щоб злегка протерти кахель у ванній. Ви побачите, як ваші кахлі засяють, а завдяки олії чайного дерева, вони будуть пахнути свіжістю. 

5. Усунення запахів у холодильнику

Іноді ви відкриваєте холодильник, і відчуваєте, як неприємно тхне старою їжею. Нічого поганого всередині ніби не відбувається, але запах жахливий. Що тут можна зробити? Не хвилюйтеся, харчова сода – це ваш найкращий друг, коли справа доходить до смердючого холодильника.

Інгредієнти

1/2 склянки харчової соди

2 склянки гарячої води

Як використовувати

Спочатку вийміть продукти з холодильнику, адже так його легше почистити і видалити небажаний запах. Змішайте воду і харчову соду, візьміть ганчірку, щоб витерти внутрішні поверхні.

Ще одна хитрість, яку можна використовувати для боротьби з запахами, – залишіть відкриту ємність з 1 склянкою соди в задній частині холодильника, щоб вона поглинала запахи.

6. Усунення запаху старих книг

Ми всі знайомі з цим запахом, а деякі з нас навіть його люблять. Запах старих книг може бути заспокійливим і навіть романтичним. Тим не менш, деякі люди вважають, що цей запах неприємний і відволікає від читання. Ось як можна виправити цю проблему:

Інгредієнти

1/2 склянки харчової соди

Поліетиленовий пакет, в який можна покласти книгу

Просто покладіть книгу в пакет разом з содою. Закрийте і тримайте таким чином протягом тижня, щоб усунути цвіль і запах.

11.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку