Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сервіс для села

Олександр Біляк: "Хто полю годить, тому жито родить"

Олександр Біляк: "Хто полю годить, тому жито родить"

Нині українське село переживає глобальну аграрну реформу. Зі становленням приватних підприємств ринкового типу відбулося утвердження реальних власників, на яких припадає 60 відсотків продукції, виробленої в аграрному секторі вітчизняної економіки. Саме для них - власників земельних паїв, сільгосппідприємств будь-якої форми власності, а також господарів присадибних і дачних ділянок, - працює колектив ВАТ Рівненський “Облагрохім”.

- Наше підприємство успадкувало найкращі традиції Державного об’єднання “Украгрохім” з його величезним досвідом роботи у сфері агрохімічного забезпечення сільськогосподарських підприємств, - розповідає голова правління ВАТ Рівненський “Облагрохім” Олександр БІЛЯК (на фото). - Уже третій рік воно успішно справляється з обов’язками оператора із закупівлі, доставки та реалізації місцевим сільгоспвиробникам мінеральних добрив, придбаних за цінами, встановленими Мінпромполітики України. Працюючи без посередників, “Облагрохім” став вигідним партнером для сільгоспвиробників і взагалі - для селян, оскільки продає їм добрива, засоби захисту рослин, елітне насіння сільгоспкультур та інвентар дешевше на 15-20 відсотків, ніж інші фірми.

- Які ще чинники вплинули на розширення діяльності “Облагрохіму” на агроринку Рівненщини та за її межами?

- Зростанню ефективності роботи підприємства сприяла оптимізація його структури, що дало змогу спростити систему управління, зменшити витрати на управлінський апарат, скоротити його чисельність. Було комп’ютеризовано діяльність товариства, впроваджено бухгалтерський облік за програмою 1С “Бухгалтерія”, організовано вивчення попиту і просування товарів та їх рекламу у засобах масової інформації.

Крім того, товариство налагодило закупівлю товарів гарантованої якості у провідних вітчизняних і закордонних виробників. Це, зокрема, ВАТ “Рівнеазот”, “Сумихімпром”, Торговий дім “Сумські добрива”, “Агроаптека”, а також зарубіжні фірми - “Сингента”, “БАСФ”, “Байер”, “Дюпон”, “Кромптон” та інші виробники.

- “Облагрохім” пропонує селу широкий вибір товарів. Які з них мають найбільший попит у сільгоспвиробників?

- Великим попитом у споживачів користується насіння овочів вітчизняної фірми “Елітсортнасіння”, а також насіння зернових культур перспективних сортів. Сільгоспвиробники охоче купують у фірмових магазинах “Облагрохіму” мінеральні й органічні добрива, засоби захисту рослин, біопрепарати та медикаменти ветеринарної медицини, столярні вироби, різноманітний сільськогосподарський інвентар - сівалки, культиватори, плуги.

Враховуючи економічні негаразди, які переживає українське село, застосовуємо, крім оптової ціни, 30-відсоткову знижку для дистриб’юторів, 10-відсоткову - для дрібних землевласників, городників і дачників. Діють також суботні та недільні знижки. Постійно вдосконалюючи систему знижок і заохочень для споживачів, розвиваємо мережу власних фірмових магазинів.

Сьогодні Рівненський “Облагрохім” має по одному магазину у Волинській та Хмельницькій областях. На Рівненщині ж до послуг споживачів - 5 фірмових магазинів, 30 торговельних точок та пунктів виїзної торгівлі у районах. Ми щиро вдячні районним управлінням сільського господарства і продовольства за сприяння у відкритті роздрібних торговельних точок у Демидівському, Млинівському і Здолбунівському районах.

- Як відомо, “Облагрохім” задіяний у виконанні регіональної програми з підвищення родючості сільгоспугідь...

- Дійсно, ми вперше за останні роки відновили на Рівненщині вапнування полів. Для нашого Полісся з його кислими грунтами це дуже актуальний агромеліоративний захід, який кардинально поліпшує родючість даних грунтів та підвищує врожайність вирощених на них сільськогосподарських культур. Між іншим, найвища ефективність мінеральних та органічних добрив на кислих грунтах забезпечується на провапнованих угіддях. Про це нагадує і народна мудрість: хто по полю ходить, тому жито родить.

У цьому році ми освоїли 425 тисяч бюджетних коштів на вапнуванні сільгоспугідь у Сарненському, Володимирецькому та Дубровицькому районах. За сприяння начальника головного управління земельних ресурсів облдержадміністрації Миколи Івановича Поліщука виконано великий обсяг робіт по залуженню угідь для випасу худоби та сінокосів у Млинівському, Рівненському та Гощанському районах.

- На жаль, наша розмова наближається до завершення.

- Підсумовуючи, хочу підкреслити: почавши у 2003 році працювати по-новому, “Облагрохім” знайшов своє місце і надійно позиціонується на ринку агрохімічного обслуговування сільгосппідприємств і населення Рівненської області. А міцну основу для цього було закладено вітчизняною компанією “Захід-Схід груп”, яка є власником та інвестором Рівненського “Облагрохіму”. Саме вона виділила значні кошти на погашення його кредиторської заборгованості та закупівлю мінеральних добрив, засобів захисту рослин та інших товарів, необхідних для ритмічної роботи підприємства.

Користуючись нагодою, вітаю партнерів “Облагрохіму”, колективи сільгосппідприємств, усіх, хто любить нашу землю-матінку і невтомно працює на ній, із Днем працівників сільського господарства. Щедрих Вам урожаїв, міцного здоров’я, щастя, родинної злагоди і достатку!

ВАТ Рівненський “Облагрохім”:33000, м. Рівне, вул. С. Петлюри, 14.

Тел./факс: 22-33-26, 22-69-52.

16.11.2006Спілкувався Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку