Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

7 продуктів, які прискорять ваш метаболізм

Американський дієтолог і фахівець з правильного харчування Едвіна Кларк розповіла, які продукти прискорюють метаболізм.

За словами експерта, обмін речовин відіграє важливу роль в процесі схуднення. Найчастіше саме повільний метаболізм стає причиною зайвої ваги і поганого самопочуття, повідомляє «Women’s Health». Щоб покращити засвоєння їжі і почати ефективно худнути, Едвіна Кларк рекомендує додати в раціон наступні продукти:

Селера

Низькокалорійна селера містить багато клітковини і води. Вона славиться розмаїттям мінералів, які покращують метаболізм. Селера містить найбільше фосфору серед коренеплодів, багато кальцію, калію і цинку, а також магній і залізо.

Шпинат

У ньому міститься багато марганцю і заліза – важливих речовин для нормального метаболізму. Окрім того, шпинат корисний для крові, здоров’я кісток, якісної роботи мозку та щитовидної залози.

Спеції: імбир, кайенский перець і кориця

Спеції містять антиоксиданти і мають жироспалювальні властивості. Більше того, дані спеції покращують стан шкіри, продовжують молодість і зміцнюють імунітет.

Пісне м’ясо

М’ясо птиці і кролика містить багато білка, що робить його ідеальним для прискорення обміну речовин. Крім того, пісне м’ясо – безцінне джерело заліза, необхідне для здорового метаболізму.

Авокадо

Велика кількість мононенасичених жирів і високий вміст харчових волокон позитивно впливають на процеси обміну речовин. Клітковина і жир викликають почуття насичення, при низькій калорійності.

Зелений чай

Зелений чай прекрасно тонізує, виводить шлаки і є сильним антиоксидантом. Всього одна чашка зеленого чаю, випитого з ранку, запустить обмін речовин в посиленому режимі. Цей напій знижує апетит і покращує травлення.

Перець чилі

В гострому перці міститься речовина капсаїцин, яка позитивно впливає на обмін речовин. Їжа, приправлена гострим перцем, прискорює швидкість обміну речовин на 25%.

11.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку