Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

На Рівненщині запобігатимуть торгівлі людьми

В Рівненській ОДА презентували Стратегію регіональної інформаційної кампанії щодо запобігання торгівлі людьми.

Документ затвердили на засіданні обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка.

Метою Стратегії є інформування мешканців області про методи безпечної міграції на працевлаштування, отримання різнопланової допомоги тим, хто постраждав від торгівлі людьми.

«Важливо підвищити рівень обізнаності наших людей в цій сфері, адже із введенням «безвізу» кількість трудових мігрантів збільшиться. Тому в першу чергу слід орієнтувати кампанію на цільову аудиторію – безробітних, переселенців, випускників освітніх закладів та тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах», - зазначила керівник Рівненського Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Як зауважила Лариса Гунько, фахівці прагнуть, аби підхід медіа до даної тематики був більш фаховим, адже нині ЗМІ цікавлять лише шокуючі факти, а не допомога у розповсюдженні необхідної інформації.

Члени координаційної ради очікують, що Стратегія дозволить збільшити кількість поінформованих громадян щодо запобігання торгівлі людьми, зменшити чисельність постраждалих та виявити більше осіб, які постраждали.

Нагадаємо, нині на Рівненщині 6 людей мають статус постраждалих від торгівлі людьми. В області діє відповідна Програма, де передбачені відповідні заходи. Крім того, діє Меморандум про партнерство між ОДА та ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», котра працює у сфері протидії торгівлі людьми більше 15 років.

11.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку