Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 12.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Що робити, коли виникли проблеми з електрикою в квартирі

Що робити, коли виникли проблеми з електрикою в квартирі

У моєї сусідки виникла несподівана ситуація - в квартирі згоріла електропроводка. В одній кімнаті і кухні немає електроенергії. У ЖЕК нічого ремонтувати не хочуть, кажуть що це не їхня справа, міські електромережі так само заявляють що це не їхнє діло. Як же вирішити цю проблему якісно і недорого?

Редакція звернулася до міських служб за роз'ясненням:

- Якщо квартира приватизована - то це ваша проблема як власника квартири. Крім того, участь електриків з ЖЕК не покриє витрат на відновлення вашого ремонту в квартирі. Подумайте самі - прийдуть, надовбають стіни, натопчут, пил, бруд - воно вам треба? Або ж ви викличете спеціалістів за свій рахунок і вони будуть робити так, як зручніше вам, з мінімумом втрат і повним відновленням зовнішнього вигляду квартири. Наприклад в м.Одеса зверніться до Сервис 911.

Причини виникненя проблем з електрикою

Причинами займання проводки можуть бути з одного боку, погана якість проводки в сукупності з великими навантаженнями на електромережу від жителів квартир або співробітників організацій, а з іншого боку - неякісний монтаж проводки, виконаний з порушеннями правил техніки електро- і пожежної безпеки. Займання проводки само по собі дуже небезпечно, тому що часто дуже важко виявити момент його початку, а також де саме горить. Іноді трапляється, що тліючу проводку виявляють лише тоді, коли її тління перетворюється у відкритий вогонь. Тому необхідно весь час бути напоготові, дотримуючись необхідних заходів безпеки. Зазвичай, головною ознакою того, що з проводкою відбувається недобре, є характерний запах паленої пластмаси. В цьому випадку потрібно негайно знеструмити приміщення, викрутивши пробки або відключивши автомати на розподільчому щитку. І нехай навіть після виявиться, що вам здалося і ви "дмухаєте на воду", в цій ситуації краще перестрахуватися і викликати фахівців-електриків.

Заміна проводки в квартирі

Якщо ж ваші побоювання не виявилися марними і проводка дійсно почала тліти, єдиним виходом буде її повна заміна у всій квартирі або будинку. Чи варто виконувати заміну проводки своїми руками? На це питання кожен повинен відповісти сам, але необхідно пам'ятати, що справа ця дуже відповідальна і вимагає певних знань і умінь.

Для початку вам треба самостійно або за допомогою знаючих людей визначити, де пролягає в вашому приміщенні проводка. Потім треба визначитися з якістю і кількістю закуповуваного матеріалу, який буде потрібен вам для виконання всіх робіт по заміні проводки. Адже необхідно розуміти, що для цього вам буде потрібно не тільки сам кабель, але і різні захисні пристосування, кріпильні і з'єднувальні елементи. Крім того, коли вже виконувати таку об'ємну роботу, варто подумати про те, щоб відразу замінити в квартирі всі перемикачі та розетки, особливо, якщо раніше ви вже мали з ними проблеми.

Одним словом, радимо вам покластися в питанні заміни проводки на досвідчених і знаючих майстрів. Пам'ятайте, скупий платить двічі, і заощадивши зараз невелику суму на зверненні до електриків, в майбутньому можете зіткнутися з істотними моральними і матеріальними проблемами.

12.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2017p. 
На головну сторінку