Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Makowiec zawijany 
(Рулет з маком)

Makowiec zawijany (Рулет з маком)

Спочатку готуємо тісто: 20гр.свіжих дріжджів розтираємо із 3ст.л.цукру, додаємо 90мл теплого молока, перемішуємо до однорідної маси. Зверху просіюємо 250гр.борошна, додаємо 3 жовтки, 75гр.розтопленого вершкового масла та 1ст.л.коньяку (можна замінити будь-яким міцним алкоголем з приємним ароматом). Замішуємо тісто приблизно хвилин 15. Воно виходить дуже приємне до рук. Ставимо в тепле місце на 1,5 години.

Тим часом готуємо макову начинку: 250гр.маку заливаємо 0,5л крутого кип’ятку, затягуємо миску плівкою і даємо повністю охолонути. Запарюємо і 50гр.родзинок. Коли мак охолонув, мелемо його за допомогою блендера, до тих пір, поки мак не посіріє. Тоді викладаємо його у велику миску, додаємо 1ст.л.меду, 1ст.л.масла (м’якого), перемішуємо, додаємо промиті родзинки, 50гр.мелених горіхів та 1ст.л.коньяку.

Тепер 3 білки та 2ст.л.цукру збиваємо до стійких пік (спочатку збиваємо білки, а потім поступово додаємо цукор, постійно збільшуючи швидкість збивання). Білки додаємо до макової начинки, дуже акуратно пермішуємо.

Відразу ж починаємо робити рулет. Так як з цієї порції виходить один просто гігантський рулет, то краще тісто і начинку розділити навпіл.

Тісто розкачуємо так, щоб утворився прямокутник, викладаємо начинку не доходячи до країв по 5-6см. Обережно скручуємо рулет, потім відрізаємо кусок пергаменту та загортаємо в нього наш рулет так, щоб край паперу опинився з-під низу, краї теж підгортаємо під низ. Це робиться для того, щоб тісто в духовці не росло.

Те саме проробляємо і з другою частиною наших заготовок. Ставимо у духовку при 180С° на 40-45 хвилин (папір не знімаємо!!!). Рулети зарум’янилися – можна й виймати. А тепер можна просто посипати цукровою пудрою, а можна і зробити глазур: 90гр.цукрової пудри змішати з 3ст.л.гарячої води, розмішати та полити ще теплий рулет, зверху присипати маком, горіхами.

Більше цікавих рецептів та корисної інформації шукайте на сайті PIKA.RV.UA

25.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2017p. 
На головну сторінку