Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненському сміттєпереробному заводу нарешті

Рівненському сміттєпереробному заводу нарешті

дали «зелене світло»

Про це повідомив депутат рівненської міської ради Святослав Євтушенко.

- Рівненський сміттєпереробний завод має шанси не лише сортувати, але й переробляти відходи. Адже 25 травня НКРЕКП затвердила ліцензійні умови на переробку сміття. А це означає, що тепер законодавчих перепон для роботи заводу немає. Через відсутність порядку затвердження ліцензії для сміттєпереробних підприємств в Україні, рівненський завод був змушений працювати у якості сортувальної станції.

Нині ж завод може отримати ліцензію і не лише сортувати, але й переробляти відходи. Це дозволить зменшити кількість сміття, яке захоронюється на місцевому полігоні та виробляти альтернативне паливо. Сподіваюся, керівництво заводу подасть документи на отримання такої ліцензії, - зазначає Святослав Євтушенко.

Нагадаємо, будівництво сміттєпереробного заводу в Рівному тривало впродовж трьох років. На час вкладення інвестицій, законодавством не передбачалося ліцензування переробки побутових відходів. Та на момент здачі в експлуатацію заводу, отримання ліцензії стало обов’язковим. Так, свого часу в Рівному зібрали більше 40 тисяч підписів під петицією за запуск заводу. І нарешті НКРЕКП затвердила ліцензійні умови на переробку побутових відходів. Отож, тепер завод може отримати ліцензію і повноцінно працювати. Підприємство має можливість переробляти на рік 120 тисяч тон відходів. При цьому Рівне «виробляє» за рік усього 65 – 70 тисяч тон відходів. Тобто при роботі на повну потужність Рівненський сміттєпереробний завод зможе не тільки переробляти поточні обсяги сміття обласного центру, а й частково розвантажувати наш полігон від наявних його обсягів.

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку