Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Квасилові замість дитсадка будуватимуть духовний центр

Скандальне рішення про виділення землі Рівненській Єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату для будівництва Духовно-просвітницького центру на болоті поблизу кафе «Затишок» ухвалили вчора, 24 травня, на позачерговий сесії Квасилівської селищної ради депутати.

Згідно з рішенням, Єпархія УПЦ МП отримає в постійне користування 0,20 га землі для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за рахунок земель запасу промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення у Квасилові. Тут планують побудувати Духовно-просвітницький центр з надання соціальної та духовної реабілітації дітям та молоді з особливими потребами.

Дане рішення сподобалося в Квасилові далеко не усім. Люди сподівалися, що на цьому місці постане новий дитсадок, оскільки значна частина дітей селища через брак місць і дуже великі черги позбавлена можливості отримувати дошкільну освіту.

У той же час, голова громадської організації «Новий Квасилів» Павло Дутко робить акцент на іншому аспекті – питанні національної безпеки:

- Ні для кого не секрет, що в подібних духовних центрах на Сході України на початку 2014 року ховали російську зброю та російських найманців, коли починалася війна. Тож виділення земля на будівництво подібного об’єкта в Квасилові, та ще й селищним головою, який позиціонує себе колишнім воїном АТО та великим патріотом – серйозна образа для тих мешканців селища, які насправді захищали Україну зі зброєю у руках і продовжують це робити нині. Кожна з великих церковних парафій у Квасилові має свої храми і їх інтереси завжди враховували. Землею ж, яка до цього була власністю територіальної громади, а отже – кожного мешканця селища, вважаю, потрібно було розпорядитися більш відповідально.

Контроль за виконанням рішення про передачу землі Єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату депутати поклали на постійну комісію з питань економічного розвитку селища, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

01.06.2017Прес-служба громадської організації «Новий Квасилів»,



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку